Subota, 28 siječnja, 2023

Sindikat BHRT-a traži isplatu plate, toplog obroka i troškova prijevoza

Nemojte propustiti

Zatražili su i odgovore kada će se izmiriti dugogodišnje obaveze prema PIO/MIO kako bi radinici koji su za to ispunili uvjete mogli otići u penziju

Sindikalna organizacija Bosanskohercegovačke radio-televizije (BHRT) koja djeluje u okviru reprezentativnog Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika, a koji broji 2.200 članova zatražila je isplate plata i toplog obroka za sve radnike te televizijske kuće.

Od menadžmenta BHRT-a zatražili su, prije svega, odgovorno finasijsko i međuljudsko civilizirano ponašanje, naglašavajući da uposlenici BHRT-a, iako opterećeni pritiscima, uspješno nastavljaju raditi svoj posao na fer, profesionalan i nepristrasan način, kao što su to radili i u prethodnom periodu.

“Problem s prilivom sredstava od RTV takse je i naš problem, no prije svega je problem Upravnog odbora i menadženta BHRT-a. U to se ne želimo miješati, kao i u bilo koje odnose unutar menadženta i uređivačke politike, ali Sindikat zanima kada će biti isplaćena plaća za mart koja već kasni, kao i topli obrok i prijevoz”, napominju u saopćenju.

Zatražili su i odgovore kada će se izmiriti dugogodišnje obaveze prema PIO/MIO kako bi radinici koji su za to ispunili uvjete mogli otići u penziju kao i kada će se uposlenicima početi isplaćivati regres, ali i odgovor na pitanje šta je s uvjetima rada i sredstvima za rad.

Sindikalna organizacija BHRT kao reprezentativni sindikat u okviru BHRT-a stoga je zatražio od menadžmenta da organizira sastanak kao što to čini s drugim Samostalnim sindikatom te firme, rečeno je u saopćenju Sindikalne organizacije BHRT-a koje potpisuje predsjednik Naser Husić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tužna vijest: Preminuo bh. glumac Saša Petrović

Bosanskohercegovački glumac Saša Petrović je preminuo. Ovu vijest objavio je bh. reditelj Srđan Vuletić koji je za portal "Avaza" samo...

Možda vas zanima i ovo