Petak, 18 lipnja, 2021

Sindikat ‘Igmana’ iz Konjica poručuje bh. javnosti: Svakom se moglo desiti

Nemojte propustiti

Sindikalna organizacija ističe da “biti radnik ‘Igmana’ čini nas zadovoljnim i ponosnim i zbog toga poručujemo, da nikome ne treba negativna retorika te odbacujemo sve neopravdane kritike”.

Naše preduzeće PD Igman ovih se dana našlo u vrhu interesovanja javnosti zbog 70. godišnjice našeg uspješnog poslovanja i pojave koronavirusa, saopćeno je iz Sindikalne podružnice “Igman” Konjic.

Kako navode, Igman se godinama gradio, izgradio te stvorio ovakav Konjic, koji je po mnogo čemu uzor drugim gradovima.

– Zato Konjic je “Igman”, a “Igman” je nerazdvojni dio Konjica.

“Igman” je obilježavao značajan jubilej i tim povodom održavao radne skupove koji su trajali danima. Sve smo to mirno, svečano i dostojanstveno obilježavali svi zajedno, uživajući u rezultatima poslovnog uspjeha.

Došli su nam i prijatelji da podijele radost sa domaćinima. Nažalost, poslije se ispostavilo, da je opaki virus stigao i do nas, da je jedan od gostiju bio zaražen virusom, ali i da je vrlo savjesno nakon saznanja postupio i obavijestio nadležne.

Svakom od nas se ovo moglo dogoditi i svi bismo postupili na ovakav način, odgovorno i savjesno, navode u saopćenju.

Sindikalna organizacija ističe da “biti radnik ‘Igmana’ čini nas zadovoljnim i ponosnim i zbog toga poručujemo, da nikome ne treba negativna retorika te odbacujemo sve neopravdane kritike”.

– Poruke podrške koje ovih dana dobiva naš “Igman” od građana cijelog svijeta su posebno dirljive, jer nam poručuju da se držimo zajedno i dokažemo jedinstvo kakvi su Konjic i Konjičani oduvijek i bili. Takvi ćemo i ostati.

Pozivamo naše uposlenike i građane Konjica da budu disciplinovani i poštuju sve naredbe nadležnih organa, kako bi svi zajedno izašli zdraviji, jači i spremniji za nove poslovne i životne uspjehe.

Našem direktoru, Đahidu Muratbegoviću, kao i svim oboljelim građanima u Konjicu i šire želimo brz i uspješan oporavak. Svima onima koji danima daju pozitivan doprinos zajednici od srca zahvaljujemo te se iskreno nadamo što bržem završetku ove situacije koja je zadesila cijeli svijet i naš grad Konjic – kaže se u saopćenju kojeg potpisuje Sejo Bubalo, predsjednik Sindikalne podružnice PD “Igman” Konjic.

Podsjećamo, na proslavi ove firme organiziranoj 11. marta, pojavila se i osoba iz Srbije koja je bila zaražena korona virusom. Kasnije će se ispostaviti da je virus prešao na nekoliko osoba, među njima i direktora te kompanije Đahida Murtabegovića, a ukupno je s tog žarišta korona virusom u Konjicu do sada zaraženo 10 osoba, u Sarajevu tri, te u Goraždu tri i jedna u Travniku. Među zaraženima u Goraždu je i Muneverom Fočo, direktorica Ginexa koja je bila prisutna na Igmanovoj proslavi, a zaraženi su i njen vozač, te sekretarica.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka koja će obradovati cijeli Balkan: Njemačka vlada dozvolit će ulazak u zemlju putnicima izvan Evropske unije koji su primili obje doze vakcine

Njemačka je prošle sedmice sa “crvene liste” država rizičnih za putovanja zbog koronavirusa skinula Bosnu i Hercegovinu, kao i...

Možda vas zanima i ovo