Utorak, 22 lipnja, 2021

Sindikat Komosa najavljuje radikalnije korake

Nemojte propustiti

Foto: Fena
Foto: Fena

Generalni štrajk radnika komunalnog poduzeća Komos traje već dvadeseti dan, a ako se do srijede ništa ne riješi, sindikalisti najavljuju radikalnije poteze.

– Danas smo imali sastanak s upravom Komosa na kojem su ponuđena dva rješenja i trenutno, u vezi tih rješenja, imamo konzultacije s nadležnima u Mostaru. Dali smo im rok do srijede, 5. veljače, jer u srijedu imamo sjednicu županijskog sindikalnog odbora na kojoj će sudjelovati i federalni sindikalni predstavnik. Ako do srijede ne bude rješenja, idemo s radikalnijim mjerama – kazao je u izjavi za Fenu predsjednik Sindikata Komosa Emir Džubur.

O kakvim je točno mjerama riječ, Džubur nije želio govoriti, već je samo kazao kako će sve odluke u vezi toga prepustiti štrajkačkom te županijskom sindikalnom odboru.

Osim generalnog štrajka djelatnika Komosa, više od deset dana traje i blokada gradske deponije Uborak zbog čega se smeće ne vozi s mostarskih ulica.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić uputio je u četvrtak, 30. siječnja, Javnom pravobraniteljstvu Grada Mostara dopis u kojem zahtijeva pokretanje žurne procedure za donošenje privremene mjere deblokade deponije Uborak. Kako doznaje Fena, Javno pravobraniteljstvo Grada Mostara tijekom dana će u pisanoj formi odgovoriti na gradonačelnikov zahtjev.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Konaković o Predsjedništvu BiH: NIP će imati kandidata, očekujem da i SDP BiH predloži svog

Predsjednik NIP-a Elmedin Konaković kazao je danas da će ta stranka sigurno imati kandidata za člana Predsjedništva BiH, ali...

Možda vas zanima i ovo