Utorak, 22 lipnja, 2021

Sindikat policije TK: “Policija je upotrijebila minimalnu silu”!

Nemojte propustiti

Foto: M. Muratović
Foto: M. Muratović

Sindikat policije MUP-a TK daje punu podršku i javno pohvaljuje sve službenike policije koji su učestvovali u upostavljanju narušenog javnog reda i mira i koji su, kako se navodi, svojim profesionalnim i nesebičnim zalaganjem štitili ličnu i imovinsku sigurnost svih građana, a ujedno osuđuju svaki napad na policajce.

Također žele istaći da su službenici policije koji su tokom jučerašnjeg dana kamenovani i verbalno vrijeđani od grupe demonstranata, u svom djelovanju iskazali visok stepen tolerancije i profesionalnizma. Kako se dalje navodi u saopštenju, u prilog tome jasno govori činjenica da je 47 policajaca zadobilo povrede od kojih je jedan zadržan u UKC-u na intenzivnoj njezi. Nažalost, 13 građana koji su učestvovali u demonstracijama zadobilo je povrede, koje su okarakterisane kao lakše.

Ovom prilikom, mole se građani da se suzdrže od napada na policiju i traži se od predstavnika radnika i neformalnih grupa te Vlade TK da putem razgovora rješavaju nastale probleme.

Iz Sindikata policije također pozivaju roditelje da utiču na svoju djecu i da izbjegavaju mjesta na kojima se okupljaju demonstranti i da ne podliježu pritiscima kako ne bi došlo do povređivanja i neželjenih posljedica.

Također navode da je većina medija i portala na nekorektan i neprimjeren način predstavila rad i djelovanje policije i da je na napade odgovorila upotrebom minimalne sile i to tek onda kada su se iscrpile sve druge mogućnosti. Apeluju na građane da se suzdrže od uništavanja privatne i javne imovine i da se svi akumilirani problemi trebaju rješavati dijalogom.

(RTV Slon)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo