Subota, 23 listopada, 2021

Sindikat željezničkih radnika u štrajku do isplate dvije plate i toplog obroka

Nemojte propustiti

Zaposleni u Javnom preduzeću “Željeznice Federacije BiH” nastavljaju sa štrajkom dok ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi o isplati dvije plate i jednog toplog obroka, rekao je Srni predsjednik Samostalnog sindikata izvršnog osoblja područje infrastrukture Željeznica FBiH Igor Boban.

Foto: Fena
Foto: Fena

Boban je naglasio da su željezničari iz medija saznali da će im danas biti isplaćena jedna plata, ali da ne pristaju na to i ostaće u štrajku do ispunjenja zahtjeva.

“Nama se još nije obratio niko iz Uprave Željeznica”, rekao je Boban i ponovio da neće odustati od štrajka ako im bude isplaćena samo jedna plata.

Boban je naglasio da i dalje ne saobraćaju putnički vozovi na relacijama Sarajevo – Banjaluka i Sarajevo – Čapljina, dok je u funkciji 40 odsto teretnih vozova da bi se obezbijedio minimum prevoza robe i da komintenti ne bi trpjeli zbog štrajka.

On je rekao da su u štrajku svi sindikati koji djeluju u “Željeznicama FBiH”.

Željezničari, koji su od juče u štrajku, optužuju menadžment da neće da isplati plate, iako je, kako navode, novac za junsku platu prebačen nakon sastanka predstavnika sindikata i Ministarstva transporta i komunikacija FBiH.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović komentarisao moguću smjenu Dodika: Priprema se teren za takvo nešto

Šarović je kazao i da dolazak novih američkih dipolomata nije slučajan, te da su neki od njih učestvovali i...

Možda vas zanima i ovo