Petak, 27 siječnja, 2023

Sinoć objavljen potresni apel: Djevojčici (3) koju je skoro na smrt pretukao očuh, treba pomoć!

Nemojte propustiti

Na Facebook stranici Pomozi.ba sinoć je objavljen apel za pomoć djevojčici čija je strašna sudbina potresla javnost u Bosni i Hercegovini i cijeloj regiji. Prenosimo poziv sa spomenute stranice:

Vitovlja-djevojcica-bolnicaInformacija o stravičnom slučaju koji se dogodio u vlašićkom naselju Vitovlje prije nekoliko dana potresla je sve ljude (izgeda na kratko) . Mala ruka koju vidite, ruka je trogodišnje djevojčice koja je gotovo na smrt pretučena od strane očuha. Mlada žena koja stoji pored bolnickog kreveta je Selma Halilović majka djevojčice. ..Napustene od svih ( pa i od onih VELIKIH HUMANIH , OSJETLJIVIH POLITIČARA KOJI SU SE SLIKALI A NISU NI SOK DJETETU DONIJELI ) sada se bore svaka sa svojim strahovima. Očekuje ih velika borba za psihičko prevazilaženje trauma i fizikalne terapije . Iako su posjete zabranjene i djevojčica je u izolaciji uspjela sam da pobjegnem sestrama i uđem u sobu, samo da je jednom poljubim, ništa više .. (ako ima zakona da me kazni , za nepoštivanje bolničkih propisa, preuzimam rizik i onako smo navikli da ova država brine!! O ćemu? .. NI O ĆEMU )..ta mala nevina djevojčica preplašena i uplakana izgubila je svoje djetinjstvo…leži, plače, gleda u prazno i zbog pretrpljenih udaraca zaboravila je da priča….

Njena životna bitka tek počinje, njena stravična sudbina nije dobila prostor u medijima koliko treba, NIJE , jer ima mnogo važnijih stvari !!! A JA SE PITAM I PITAM VAS : šta je to važnije od prava djeteta na život,na zdravlje, na sreću, na osmjeh? MOLIM VAS pomozite ovoj djevojčici i njenoj majci da prežive ove teške dane..One su ostavljene zaboravljene i nemaju ništa osim onog što dobiju kao bolesnici KCS .. ova djevojčica ne moze da jede normalnu hranu, moze da jede kašice koje joj njena majka ne moze priuštiti…fali im svega … kašice, sokići, pelene, maramice, pa i novac… MOLIM VAS POMOZITE IM.

Od sutra ce biti u funkciji br.tel. 060 331 7301 koji sam nabavila za majku djevojčice (jer ga do sada nije imala) pa je možete direktno kontaktirati za pomoć..takođe sve informacije možete dobiti na mom profilu Zijada Povlakić Pomozi.ba ili na stranici Udruženja Pomozi.ba.. Br.računa na koji možete vršiti uplate sa NAZNAKOM DONACIJA ZA Selmu Halilović je :

Intesa Sanpaolo Banka BiH
Transakcijski račun za BiH : 154-160-20044490-67
Za uplate iz inostranstva,instrukcije za plaćanje :
Banks name : Intesa Sanpaolo Banka BIH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541602004449067
Udruženje Pomozi, Brčanska 17, Sarajevo

Molim sve Vas , sve pojedinačno , da proširite vijest o tragediji ove trogodišnje djevojčice i da joj pomognemo svi zajedno . Treba da budemo svjesni da je danas ova djevojčica žrtva nasilja. Da nas danas ona treba , a sutra na žalost to može biti Vaše dijete, unuče, sestra, majka….

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nenad Nešić opet provocira: Sada je digao tri prsta u programu FTV-a

U jednom trenutku Nešić je ponovo podigao tri prsta, a na upozorenje novinarke ove televizije da to ne radi...

Možda vas zanima i ovo