Četvrtak, 21 listopada, 2021

SIPA: Dvije osobe uhapšene u vezi sa slučajem ubistva u Holandiji

Nemojte propustiti

Ilustracija (Foto: Arhiv)
Ilustracija (Foto: Arhiv)

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su na području Zenice i Gradiške slobode lišili osobe inicijala N. K. (1976) i I. K. (1984) i pretresli objekte na dvije lokacije s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, prenosi Anadolu Agency.

Aktivnosti su provedene po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, a po zamolnici za pružanje međunarodne pravne pomoći Kraljevine Holandije u predmetu međunarodnog organiziranog kriminala u vezi sa prometom opojnih droga, koje je za posljedicu imalo lišenje života jedne osobe na području Holandije, saopćeno je iz SIPA-e.

Osobe inicijala N. K. i I. K. dovode se u vezu sa krivičnim djelom ubistva na način da su nabavile oružje za izvršenje ovog krivičnog djela i dostavile ga na mjesto izvršenja, saopćila je SIPA. U saopćenju se navodi da su navedene osobe od ranije poznate policijskim organima zbog dovođenja u vezu sa izvršenjem krivičnih djela u oblasti neovlaštene trgovine opojnom drogom na međunarodnom nivou.

Prilikom rada na ovom predmetu ostvarena je saradnja i sa pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije. SIPA navodi da će osobe lišene slobode biti privedene u službene prostorije SIPA-e gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će biti predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu: Evo kakva nas zima očekuje ove godine

Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Evrope ostati prosječne. Ali, temperature u dijelovima Italije,...

Možda vas zanima i ovo