Nedjelja, 16 svibnja, 2021

SIPA hapsi službenike UIO BiH, pretresi na šest lokacija

Nemojte propustiti

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) provode akciju hapšenja službenika Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Iz SIPA-e kažu da je akcija počela u 6 sati i da su u toku pretresi na šest lokacija u Tuzli, Bijeljini, Lukavcu, Gradačcu i Lončarima te da je akcija u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja i primanje dara i drugih oblika koristi.

“Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA, na području Tuzle, provode akciju koja je usmjerena na ukupno 6 osumnjičenih osoba, uposlenih u UIO BiH.

Tokom istrage koju vodi Tužiteljstvo BiH, prikupljeni su dokazi, da su osumnjičeni koji su uposleni u Grupi za spriječavanje prekršaja i krijumčarenja, počinili koruptivna kaznena djela, tako što su primali darove ili druge oblike koristi, kako ne bi poduzeli službene radnje koje su morali poduzeti, radi otkrivanja nezakonitosti prilikom uvoza roba na područje Bosne i Hercegovine.

Nakon što se aktivnosti na terenu u potpunosti okončaju, postupajući tužitelj donijet će odluku o daljim aktivnostima u predmetu”, kažu iz Tužilaštva.

Uhapšeni su osumnjičeni za organizirani kriminal i zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Detalji krvavog pira Mirsada Bajrića: Enisa je prosila, a on je pio, tu noć kad smo čuli pucnjavu nismo znali odakle dolazi

ŽEPČE - Mrtve supružnike pronašao je rođak iz Zavidovića kod kojeg su bila njihova djeca. Pravi horor zatečen je...

Možda vas zanima i ovo