Četvrtak, 25 travnja, 2024

SIPA i MUP RS hapse i pretresaju na području Bijeljine i Ugljevika

Preporučeno

Po nalogu Tužiteljstva BiH, SIPA i MUP RS na 13 lokacija na području Bijeljine i Ugljevika, vrše lišenja slobode i pretrese objekata i vozila koja koriste osumnjičeni.

Radi se o predmetu u kojem se koriste dokazi dobijeni dešifriranjem Sky i Anom aplikacija, a predmet se odnosi na bijeljinsku grupu osumnjičenih.

Tužiteljstvo BiH sa partnerskim agencijama u Bosni i Hercegovini i inozemstvu, radi na istrazi protiv osumnjičenih koji se terete da su duži vremenski period činili kaznena djela organiziranog kriminala, povezana sa neovlaštenim međunarodnim prometom opojnih droga, pranjem novca stečenog nezakonitim aktivnostima i druga povezana kaznena djela.

Upravo se čita:  Mijenjaju se "pravila igre": Šta će biti sa dječijim dodatkom?

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će u zakonskom roku od 24 sata, biti predati postupajućem tužitelju, koji će izvršiti ispitivanja osumnjičenih i donijeti odluku o daljim aktivnostima, prijedlogu pritvora ili mjera zabrane i daljim istražnim radnjama u predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Pogledajte kako je letio njemački vojni avion iznad BiH

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine će, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova, Ministarstvom komunikacija i transporta...

Još vijesti za vas