Četvrtak, 20 siječnja, 2022

SIPA i MUP RS pretresaju više desetine lokacija u Banjoj Luci, Doboju i Gradišci: Zbog aplikacije Sky padaju saradnici Ljubana Ećima

Nemojte propustiti

Pretresi se, kako prenose banjalučki mediji, više od 50 lokacija, a do sada je privedeno najmanje 19 osoba.

Pripadnici SIPA-e i MUP-a Republike Srpske rano u srijedu započeli su veliku akciju na području oko Banja Luke, Gradiške i Doboja. Akcija se provodi po naredbama Tužilaštva i Suda BiH. Meta su kriminalci sa tog područja koji su trgovali narkoticima. Ovo je, prema informacijama portala Istraga.ba, nastavak predmeta Transporter. Informacije o osumnjičenima prikupljene su na osnovu dešifriranja poruka iz aplikacije Sky.

Pretresi se, kako prenose banjalučki mediji, više od 50 lokacija, a do sada je privedeno najmanje 19 osoba.

Provoosumnjičeni u ovom slučaju je, kako navodi Istraga.ba, Dušan Lovrenović iz Gradiške. U pitanju je sin Milivoja Lovrenovića zvanog Čaruga koji je već odavno u bjekstvu, a koji je blizak saradnik odbjeglog ratnog zločinca Ljubana Ećima. Dušan Lovrenović je vlasnik ugostiteljskih objekata na području Gradiške, a i ranije je dovođen u vezu sa trgovinom drogom.

Među 25 osumnjičenih je, prema istom izvoru, i Veljko Ugrenović iz Gradiške. On je i u septembru ove godine bio na meti policije zbog sumnje da se bavi prodajom droge. Osim toga, bio je svjedok u slučaju ubistva banjalučkog kriminalca Slaviše Ćuluma.

Policija je upala i u objekte koje koristi i Dario Jekić. On je ranije osuđivan zbog ubistva Vanje Panića.

Prema informacijama istog izvora, među osumnjičenima je i Filip Munjeran iz Gradiške. On je ranije dovođen u vezu sa nasilničkim ponašanjem.

Na području Gradiške MUP RS i SIPA pretresaju i objekte u vlasništvu Mladena Grbića. Istraga.ba je u septembru prošle godine pisala da je Grbić imao direktne veze sa Ljubanom Ećimom. Naime, u optužnici iz 2008. godine podignute protiv Ljubana Ećima i drugih, navedeno je da ta grupa skrivala kokain u stanu u Ulici Franca Rozmana na broju 18 u Beogradu.

Stan je kupio Mladen Grbić iz Gradiške, a ključeve od tog stana imao je Predrag Njegovan koji je živio u kući koju je koristio – Ljuban Ećim. Beogradski tužioci su napisali da je Milivoje Lovrenović Predraga Njegovana predstavljao kao svog rođaka. Inače, Njegovan je rođen u Novoj Gradišci u Hrvatskoj, gdje je rođen i Milivoje Lovrenović koji je u međuvremenu preselio na desnu obalu Save, u Gradišku, na teritoriji BiH.

Meta policijskih inspektora je i Savo Dragišić kojem se ranije, na Sudu BiH, sudilo zbog krijumčarenja droge iz Slovenije u Švedsku.

Više s weba

Izdvajamo

CIK će opet od Ministarstva finansija BiH tražiti novac za izbore

Centralna izborna komisija BiH ovim putem želi informirati javnost u Bosni i Hercegovini da Ministarstvo finansija i trezora BiH...

Možda vas zanima i ovo