Petak, 17 rujna, 2021

SIPA izvela spektakularno hapšenje osumnjičenih za trgovinu ljudima

Nemojte propustiti

SIPA je rano u utorak započela međunarodnu policijsku akciju kodnog naziva „CD“, koja se izvodi u saradnji sa policijskim organima Francuske, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Akcija u BiH provodi se na području Zenice, Vlasenice, Prijedora i Jajca, gdje je uhapšeno sedam osoba, a u toku su pretresi objekata na nekoliko drugih lokacija. Akcija se istovremeno provodi i na području Francuske.

Uhapšeno sedam osoba u akciji SIPA-e

Uhapšeni se terete su počinili krivično djelo organizirani kriminal, trgovinu ljudima u svrhu radne eksploatacije.

Uhapšeni se sumnjiče da su duži vremenski period (od 2012. godine) vrbovali više ženskih osoba tako što su sa njima stupali u vanbračne zajednice i organizirali njihove odlaske na područje Francuske, a potom ih ucjenama, prijetnjama, zastrašivanjem, zlostavljanjem i drugim vidovima fizičkog i psihičkog nasilja primoravali da vrše krivična djela džepne krađe na području Francuske i šire i dostavljaju im novac koji pribave na taj način. U pojedinim slučajevima žrtve su bila i djeca – potvrdili su iz SIPA-e.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlasti Republike Srpske najavljuju da će 2022. godine samostalno provesti izbore

Republička komisija RS može provoditi određene aktivnosti u izbornom procesu samo ako joj te ovlasti prenese Centralna izborna komisija...

Možda vas zanima i ovo