Subota, 22 siječnja, 2022

“SIPA može doći samo ako budu okupani, da se ne osjeti miris Sarajeva”: Mirsad Hadžikadić žestoko opleo po Miloradu Dodiku, poziva na djelovanje

Nemojte propustiti

-Izjava Milorada Dodika da SIPA može doći samo ako budu okupani, da se ne osjeti miris Sarajeva, samo je još jedan primjer tzv. „evropskih vrijednosti“, kakve promiču politički uzurpatori istinske demokratije poput Putina, Orbana, Vučića, Milanovića, Dodika i Čovića, poručio je predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić.

-Evropska unija, kao zajednica različitih nacija, religija i etničkih skupina, ne smije dozvoliti širenje ideologija iz prošlosti, onih koje su Evropu i svijet vodile u sukobe i krvave ratove. Pogotovo ne smije dozvoliti da ovakve ideologije preovladaju u pristupu Evropske unije u rješavanju problema u Bosni i Hercegovini.

Bosna i Hercegovina je primjer države u kojoj su sadržane one vrijednosti koje Evropa baštini. Ukoliko dozvoli destruktivnim silama u svojim redovima da podijele i razore Bosnu i Hercegovinu, Evropa će izdati svoje vrijednosti. U tom slučaju, Evropa će izdati sebe. Još i gore, Evropa će sebi uskratiti prosperitetnu i progresivnu budućnost.

Zato, pozivam zvaničnike koji djeluju unutar Evropske unije da se vrate principima demokratije, ljudskih prava i humanizma koje promoviraju od njenog osnivanja. Pozivam ih da prema Bosni i Hercegovini zauzmu stav kao prema svojim državama članicama i dozvole nam da izgradimo demokratsku i multietničku državu. Samo tako i Evropska unija i Bosna i Hercegovina mogu prevazići trenutne probleme i krenuti naprijed, napisao je Hadžikadić na Facebooku.

Više s weba

Izdvajamo

Sanja Vulić: Nije Amerika nametnula sankcije, imamo ljude koji su Bošnjaci iz Sarajeva, koji rade u Ambasadi SAD!

- Ono što oni napišu o Republici Srpskoj, a to se svodi na nivo čaršijskog trača, to se plasira...

Možda vas zanima i ovo