Četvrtak, 23 rujna, 2021

SIPA preuzela istragu ubistva Adnana Salčina: Osobe iz Sarajeva i Tuzle htjele ga isprepadati, ne i ubiti?!

Nemojte propustiti

Prema nezvaničnim podacima, u dosadašnjem toku istrage policija je došla do saznanja da se sa ubistvom Adnana Salčina dovode u vezu određene osobe iz Sarajeva i Tuzle, te da je, navodno, ovaj slučaj povezan sa trgovinom drogom, pri čemu je Salčin tu bio sporedna osoba

Skoro četiri mjeseca od ubistva 25-godišnjeg Adnana Salčin, sina Ramiza Salčina, jednog od sarajevskih ratnih heroja, organi istrage nisu uhapsili počinioca, niti saopštili da li se istraga pomakla makar za milimetar. Jedino je poznato da je istragu u ovom slučaju od MUP-a Kantona Sarajevo preuzela SIPA.

Iz SIPA su za Oslobođenje jučer potvrdili da u ovom slučaju poduzimaju aktivnosti po nalogu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Činjenica da se SIPA pozabavila ovim slučajem govori o tome da inspektori MUP-a KS-a vjerovatno nisu imali zakonske ili tehničke pretpostavke da nastave sa istragom ovog ubistva.

Prema nezvaničnim podacima, u dosadašnjem toku istrage policija je došla do saznanja da se sa ubistvom Adnana Salčina dovode u vezu određene osobe iz Sarajeva i Tuzle, te da je, navodno, ovaj slučaj povezan sa trgovinom drogom, pri čemu je Salčin tu bio sporedna osoba. Pretpostavka je da se ta ekipa prije zločina sastala i da je diskusija otišla u pogrešnom smjeru, te da je tada odlučeno da se Salčin samo upozori i isprepada. Naime, pretpostavlja se da niko nije želio da ga ubije, jer se nije radilo o ključnoj osobi u “poslu”.

Vjerovatno su izvršioci pratili Salčina koji je bio u lanciji, italijanskih registarskih oznaka. Sustigli su ga kada se zaustavio na raskrsnici ulica u sarajevskom naselju Mojmilo, preko puta SOS dječijeg sela, te je izvršilac izašao iz vozila i prišao Salčinu, koji je kod sebe imao pištolj. Vidjevši pištolj, ubica se vjerovatno prepao i pucao da ubije, te su Salčina hici pogodili u rame i srce, piše Oslobođenje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Novalić: Krajnje je vrijeme da minimalna plata bude 700KM

- Očekujem da će Dom naroda Parlamenta FBiH hitno usvojiti Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima i prateće...

Možda vas zanima i ovo