Utorak, 18 siječnja, 2022

SIPA uhapsila devet pripadnika vojne policije RS-a zbog ratnog zločina iz 1992. godine

Nemojte propustiti

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu koji će ih ispitati

Postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su devet osoba na području Bosanskog Novog i okoline, koje su osumnjičene za krivična djela zločina protiv čovječnosti, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Osobe koje su pod istragom Tužilaštva BiH osumnjičene su da su kao pripadnici vojne policije VRS počinili ratne zločine nad žrtvama bošnjačke i hrvatske nacionalnosti na području Bosanskog Novog, 1992. godine, a koji se odnose na ubiostva više osoba, te nezakonito zatvaranje i zločine nad više stotina osoba, u logoru Vatrogasni dom.

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu koji će ih ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Više s weba

Izdvajamo

Da li je legitimno kada papa Franjo Komšića nazove dobrom osobom? Kontić ismijao HDZ: Ubrzano rade na izmjeni Izbornog zakona…

Mnogi su danas komentarisali ovaj sastanak, a među njima je, također, novinar i direktor Mediacentra Boro Kontić. Kontić je...

Možda vas zanima i ovo