Srijeda, 23 lipnja, 2021

SIPA uhapsila tri osobe zbog korupcije

Nemojte propustiti

Ilustracija (Foto: Arhiv)
Ilustracija (Foto: Arhiv)

Postupajući po naredbama Općinskog suda u Zenici, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu sinoć slobode lišili tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično djelo iz člana 342.

KZ FBiH Organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom iz člana 380 KZ FBiH Primanje dara i drugih oblika koristi, krivičnim djelom iz člana 383. KZ FBiH Zloupotreba položaja ili ovlaštenja” i krivičnim djelom iz člana 33. KZ F BiH Pomaganje.

Slobode su lišene osobe inicijala M.M. (1958), S.S. (1953) i Z.M. (1959), koje će nakon izvršene kriminalističko-tehničke obrade u službenim prostorijama SIPA-e biti predate Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje.

U okviru ove akcije izvršeni su pretresi stambenih objekata koje koriste osumnjičene osobe na području općine Zenica, kao i pretres službenih prostorija u KPZ Zenica, u kojem su zaposlene dvije osobe lišene slobode.

Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju, a o rezultatima javnost će biti naknadno informirana, saopćeno je iz SIPA-e.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo