Srijeda, 4 listopada, 2023

SIPA upala u UIO u Banjaluci: Pod lupom rad šefice grupe za sprečavanje krijumčaranja

Preporučeno

“Pod lupom je rad aktuelne šefice grupe za sprečavanje krijumčaranja i prekršaje u Regionalnom centru Banjaluka Jelene Majstorović”, tvrde izvori za Nezavisne novine.

SIPA se nalazi u prostorijama Uprave za indirektno oporezivanje BiH u Banjaluci.

Kako pišu Nezavisne novine, pripadnici SIPA-e iznose određenu dokumentaciju iz ove institucije.

Riječ je, kako navode, o obimnom poslu, pa se pretpostavlja da će pripadnici SIPA dokumentaciju iz UIO BiH prikupljati bar dva dana.

Upravo se čita:  Kosovo traži od Srbije da povuče vojne trupe s granične linije

“Pod lupom je rad aktuelne šefice grupe za sprečavanje krijumčaranja i prekršaje u Regionalnom centru Banjaluka Jelene Majstorović”, tvrde izvori za Nezavisne novine.

Majstorović je javnosti poznata po tome što je tokom 2017. i 2018. godine, skupa sa kolegom Radenkom Popovićem zvanim Pop, najmanje deset puta iskoristila svoju poziciju i ucjenjivala trgovace tražećio mito. Istraga je pokazala da su u najmanje četiri slučaja trgovcima nezakonito oduzeli nakit vrijedan više od 200.000 maraka.

Upravo se čita:  Stižu rekordne temperature za ovo doba godine

Ta kazna je 2016. godine izbrisana iz evidencije, a ona je tada već tri godine radila po ugovoru za UIO BiH, iako po zakonu radnik u institucijama u BiH ne može biti osuđen za krivično za koje je zaprijećena kazna zatvora od tri ili više godina, a državni službenik uopšte ne smije biti krivično osuđivan.

Ubrzo nakon brisanja presude, u aprilu 2018. godine primljena je kao državna službenica u Odsjek za poreze, a desetak dana kasnije direktor Miro Džakula internom odlukom vratio u Grupu za suzbijanje krijumčarenja i prekršaje gdje je radila dok je bila zaposlena po ugovorima.

Upravo se čita:  Kuće ostale usred gradilišta autoputa, mještani najavljuju blokadu radova

Krajem 2018. godine Džakula je privremeno postavlja za šeficu Grupe. Na ovu poziciju je 2020. godine imenovana za stalno, gdje se nalazi i danas, piše Capital.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Šta donosi najavljeni zakon: Koliko rakije će se moći proizvoditi?

Koliko se alkoholnog pića godišnje proizvede u FBiH – niko ne zna. Ova oblast je potpuno u “sivoj zoni”,...

Možda vas zanima i ovo