Četvrtak, 28 listopada, 2021

SIPA zaplijenila drogu i uhapsila jednu osobu u Sarajevu

Nemojte propustiti

Foto: SIPA
Foto: SIPA

Postupajući po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), proveli su, 14.3. i 17.3.2014.godine, operativnu akciju kodnog naziva „Brod“, u okviru koje je lišena slobode jedna osoba i izvršeni pretresi objekata na ukupno četiri lokacije na području Živinica i Sarajeva zbog međuarodne trgovine drogom.

U okviru ove akcije, 14.3.2014.godine, na području Sarajeva slobode je lišena osoba inicijala S.S. Istog dana izvršen je pretres stambenog objekta koji koristi navedena osoba, te je tom prilikom pronađeno i oduzeto oko 300 grama praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „speed“, dvije precizne vage, mobilni telefoni, određeni novčani iznos, SIM kartice i drugi predmeti koji mogu poslužit kao dokaz u daljem postupku.

Osoba lišena slobode je nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu, predata na dalju nadležnost Tužilaštvu BiH 15.3.2014.godine, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima protiv pet osoba, zbog postojanja osnova da su počinili krivično djelo iz člana 250. KZ BiH „Organizirani kriminal“, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 195. KZ BiH „Neovlašteni promet opojnim drogama“. Preostale četiri osobe tretirane predmetnim izvještajem, lišene su slobode od strane MUP-a R. Srbije.

U nastavku rada na ovom predmetu, 17.3.2014.godine, na području Živinica izvršeni su pretresi objekata na tri lokacije, kojom prilikom je u stambenom objektu čiji je korisnik osoba inicijala A.S. pronađeno i privremeno oduzeto oko 1,3 kg nepoznate praškaste materije, koja će biti predmet vještačenja.

Radi se o koordiniranoj operativnoj akciji sa MUP-om R. Srbije na suzbijanju međunarodne trgovine opojnom drogom u okviru koje je MUP R.Srbije, 14.3.2014.godine, lišio slobode devet osoba, članova organizirane kriminalne grupe.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo