Četvrtak, 19 svibnja, 2022

Sirijska kriza ne jenjava: U jučerašnjim sukobima poginulo najmanje 88 osoba

Nemojte propustiti

Organizacija za ljudska prava u Siriji saopćila je da je u jučerašnjim operacijama sirijska vojska koristila teško naoružanje i da je u tim operacijama poginulo najmanje 88 osoba.

Foto: ArhivU saopćenju se navodi da je u unutrašnjosti Sirije u Homsu poginulo 18 osoba, u glavnom gradu Damasku 18, u Deyr Ez Zoru 15, Aleppu i Deri po deset, Idlibu osam, u Hami četiri, Haseki tri, te po jedna osoba u Suveydi i Kuneytri.

S druge strane, Sirijsko revolucionarno vijeće je saopćilo da je u popodnevnim satima došlo do žestokih oružanih sukoba između režimske vojske predsjednika Bashara al-Assada i Slobodne vojske Sirije u damaškom naselju Aseli.

U saopćenju se navodi da je primijećen veliki broj militanata Šebihe prilikom ulaska u damašku provinciju Tadamoon. U vijeću su zabrinuti da bi u ovom dijelu Damaska mogao da se dogodi veliki masakr.

U saopćenjima vijeća se dalje navodi da su sukobi i u drugim krajevima glavnog grada nastavljeni, te da snajperisti sirijskih snaga sigurnosti povremeno otvaraju vatru sa krovova zgrada. Pobunjeničke snage su zapalile nekoliko gomila guma i blokirale cestu Damask – Sudan.

 

(Bh-index)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Finska ostala bez ruske struje, cijena gasa u Europi skočila

Otkako je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu u februaru, u Finskoj je porasla podrška naroda za ulazak u NATO. Ruska...

Možda vas zanima i ovo