Srijeda, 6 srpnja, 2022

“Situacija se komplikuje, zimi još nije kraj”: Bh. meteorolog koji daje najpraciznije prognoze najavljuje veliku promjenu vremena

Nemojte propustiti

Zimi očito još nije kraj, a februar bi mogao ubrzo opravdati svoju prevrtljivost, prognozirao je Sladić.

Na snazi je žuto upozorenje za većinu regija u BiH zbog udara vjetra i količine padavina. Na novu promjenu vremena koja je pred nama upozorio je i meteorolog Nedim Sladić.

– Situacija se komplikuje za kraj iduće sedmice kada bi znatno hladnije vrijeme od višegodišnjeg prosjeka u potpunosti poništilo trenutno proljeće koje imamo.

Naredne sedmice više detalja će se znati o ovom potencijalnom i izraženom, izgledno suhom valu hladnoće koji bi prema trenutnim projekcijama modela ECMWF počeo krajem iduće sedmice.

Nedim Sladić, Foto: Facebook

Zasad ensemble prognoza ECMWF modela ide u smjeru izraženije studeni prema sredini februara, no i dalje uz dosta upitnika, a samim tim i neusaglašenosti u brojnim stavkama. Zimi očito još nije kraj, a februar bi mogao ubrzo opravdati svoju prevrtljivost, prognozirao je Sladić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Samo kod nas: Bolnica umjesto medicinskih nabavila maske za varenje

“Umjesto ugovorene medicinske robe, isporučena je nemedicinska roba. Umjesto zaštitnih odijela isporučena su odijela bez adekvatne zaštite i deklaracije,...

Možda vas zanima i ovo