Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Sivro: Novalić se treba izviniti Šatoroviću jer je Sindikat 17.000 prosvjetara nazvao nelegalnim

Nemojte propustiti

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH dobio je na Kantonalnom sudu Sarajevo presudu u svoju korist, kojom je dokazao da se radi o legalnom sindikatu, što im je Vlada FBiH na čelu sa predsjednikom Fadilom Novalićem osporavala mjesecima, piše novinska agencija Patria.

Podsjećanja radi, Vlada je maju ove godine saopćila kako je ustanovljeno da je Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja FBiH nepravilno registriran, i to po osnovu nezakonitog preuzimanja prava i sljedništva od Sindikata osnovnog obrazovanja BiH, koji nije ni postojao u momentu registracije Federalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja.

Mjesec dana kasnije Sindikat je podnio tužbu protiv Vlade F BiH, a na sudu su dokazali da su legalni.

-Premijeru Fadile Novaliću, nakon ove sudske odluke, ako imaš obraza i časti, javno ćeš se izviniti prosvjetnim radnicima u FBiH, a posebno Selvedinu Šatoroviću, predsjedniku SSOOiO FBiH i dopredsjedniku SSS BiH, zbog proteklih pet mjeseci i nesuvislog ubjeđivanja javnosti da 17.000 prosvjetara ima nelegalni Sindikat.

SSOOiO FBiH je bio, jeste i bit će i poslije nas i vas, samo što ćete vi ostati zapamćeni kao persona non grata za sve radnike, a posebno za prosvjetne radnike u FBiH. Očekujemo da vas smijene oni koji su vas imenovali na tu funkciju, a do tada selamimo vas pozdravom, koji ste sami proizveli… #FadileOprosti, poručuje Saudin Sivro, predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kakve je statuse na društvenim mrežama pisao monstrum Bojan Prodan: “Kad se zarati ja ću vas …”

Skoro isti scenarij desio se 2008. godine prilikom ubistvu Vučka Sarića, za koje je Prodan osuđen. Prije nepunih 15 godina...

Možda vas zanima i ovo