Četvrtak, 25 travnja, 2024

Sivro: Novalić se treba izviniti Šatoroviću jer je Sindikat 17.000 prosvjetara nazvao nelegalnim

Preporučeno

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH dobio je na Kantonalnom sudu Sarajevo presudu u svoju korist, kojom je dokazao da se radi o legalnom sindikatu, što im je Vlada FBiH na čelu sa predsjednikom Fadilom Novalićem osporavala mjesecima, piše novinska agencija Patria.

Podsjećanja radi, Vlada je maju ove godine saopćila kako je ustanovljeno da je Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja FBiH nepravilno registriran, i to po osnovu nezakonitog preuzimanja prava i sljedništva od Sindikata osnovnog obrazovanja BiH, koji nije ni postojao u momentu registracije Federalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja.

Upravo se čita:  Ko je žena koja je udarila šakom od sto, "ušutkala" i izblamirala Vučića pred cijelim svijetom

Mjesec dana kasnije Sindikat je podnio tužbu protiv Vlade F BiH, a na sudu su dokazali da su legalni.

-Premijeru Fadile Novaliću, nakon ove sudske odluke, ako imaš obraza i časti, javno ćeš se izviniti prosvjetnim radnicima u FBiH, a posebno Selvedinu Šatoroviću, predsjedniku SSOOiO FBiH i dopredsjedniku SSS BiH, zbog proteklih pet mjeseci i nesuvislog ubjeđivanja javnosti da 17.000 prosvjetara ima nelegalni Sindikat.

Upravo se čita:  Ramo Isak: Stanje na terenu nije dobro

SSOOiO FBiH je bio, jeste i bit će i poslije nas i vas, samo što ćete vi ostati zapamćeni kao persona non grata za sve radnike, a posebno za prosvjetne radnike u FBiH. Očekujemo da vas smijene oni koji su vas imenovali na tu funkciju, a do tada selamimo vas pozdravom, koji ste sami proizveli… #FadileOprosti, poručuje Saudin Sivro, predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stiže nam “gost” iz Afrike: BHmeteo objavio prognozu za prva tri dana maja

Za prvomajske praznike očekuje nas djelimično sunčano i nestabilno vrijeme. Zbog ciklonalne aktivnosti u zapadnom Sredozemlju i pritjecanjem vlažnog zraka...

Još vijesti za vas