Četvrtak, 7 srpnja, 2022

Sjajne vijesti iz glavnog grada BiH: Još jedna aviokompanija uvodi avioliniju Istanbul – Sarajevo, tokom ljetne sezone najavljen rekordan broj letova!

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

Ova kompanija će biti direktna konkurencija “Pegasus Airlinesu”, koji ima do devet sedmičnih letova između istanbulskog aerodroma u azijskom dijelu i Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

“Anadolujet” će uvesti tri sedmična leta između istanbulskog aerodroma Sabiha Gokcen i Sarajeva, i to početkom ljetnog reda vožnje 2021. godine (prva sedmica aprila).

Letovi će se obavljati četvrtkom, petkom i nedjeljom avionom Boeing 737-800, koji će ponuditi 189 mjesta, prenio je “Flyingbosnian”.

“Anadolujet” je u potpunosti u vlasništvu “Turkish Airlinesa” i svi letovi “Anadolujeta” nose brojeve letova ove kompanije. “Turkish Airlines” je 2014. godine obavljao letove s istanbulskog aerodroma Sabiha Gokcen do Sarajeva.

“Anadolujet” će biti direktna konkurencija “Pegasus Airlinesu”, koji ima do devet sedmičnih letova između istanbulskog aerodroma u azijskom dijelu i Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Tokom ljetne sezone, Sarajevo i Istanbul bit će povezani s rekordna 33 sedmična leta (“Turkish Airlines” 21, “Pegasus Airlines” 9 i “Anadolujet” 3).

Interesantno za vas

Izdvajamo

‘Stigli paradajz turisti’: Prizor sa plaže podijelio ljude… Jesu li ovo stranci ili ‘domaći’ gosti iz komšiluka?!

„Vjerovatno im je mozak u tabanima pa su ga pokrili da ga ne opali sunčanica“, bio je još jedan...

Možda vas zanima i ovo