Utorak, 3 kolovoza, 2021

Sjećanje na žrtve iz Prijedora: 3.176 bijelih traka bit će podijeljeno Sarajlijama

Nemojte propustiti

Povodom dana bijelih traka 31.maja (nedjelja) AntiDayton pokret će kao i protekle tri godine dijeliti bijele trake prolaznicima u Sarajevu, prenosi novinska agencija Patria.

Za ovu godinu obezbijeđeno je 3.176 bijelih traka, što je trenutno broj žrtava iz Prijedora iako se on nažalost svake godine povećava.

AntiDayton će ovu akciju provesti u saradnji sa BH radiom “Naša Riječ” iz Chicaga i Udruženjem Sarajlija iz Chicaga koji su finansirali preko 40 metara platna za bijele trake.

Također, članstvo AntiDaytona, finansiralo je kupovinu bijelih čaršafa koji bi trebali osvanuti 31.maja na određenim prozorima i balkonima u Titovoj ulici.

Ovim putem, pozivamo građane Sarajeva ali i cijele BiH, sa pokažu svoju solidarnost, te odaju počast i poštovanje žrtvama Prijedora podsjećajući na njih bijelim trakama oko ruke i bijelim platnima.

Pozivamo vas da prilikom prolaska ispred sarajevske Katedrale, zastanete kako bi vam članovi AntiDaytona svezali bijelu traku oko ruke, poručuju iz AntiDayton pokreta.

Žrtve agresije

Nikada nećemo zaboraviti žrtve agresije i genocida te ćemo uvijek podsjećati na njih pa tako ni žrtve Prijedora.

102 ubijene djece
256 ubijenih žena
3 176 ubijenih civila
31 000 zatočenih u logorima
53 000 žrtava progona
28 osuđenih za ratni zločin

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brojne organizacije kritikovale hrvatski mehanizam za nadzor granice

Sporno je što će, prema informacijama nevladinih organizacija, mandat mehanizma biti ograničen na policijske stanice blizu granice i graničnih...

Možda vas zanima i ovo