Utorak, 27 srpnja, 2021

Šta danas radi i kako izgleda dječak iz filma “Ko to tamo peva”

Nemojte propustiti

kostic

Nenada Kostića većina pamti po ulozi u jednom od najpoznatijih jugoslovenskih filmova ‘Ko to tamo peva’. A šta Nenad radi sada, 34 godine kasnije otkriva Telegraf.

Kostić je otkrio kako je završio u kultnom filmu. „Imao sam 11 godina i išao sam u peti razred. Nisam imao pojma koliko će film biti popularan. Stric me nazvao i rekao da ćemo snimati film i pomoći njegovom prijatelju Slobodanu Šijanu. ‘Ko to tamo peva’ bio je Šijanov diplomski rad“, otkrio je.

No, tri desetljeća poslije, filmsko platno zamijenio je autobusom.

„Kao mali, oduvijek sam maštao da postanem vozač. Nekako sam znao da je to ono što želim. Dugo sam se tražio. Bio sam u grupi ‘Beet streat’, od 1994. do 1996. radio sam u policiji, pokušavao sam izgraditi karijeru kao DJ u klubovima. Međutim, ništa od toga me nije držalo. Sada vozim sedamnaesticu i to ne bih mijenjao ni za što na svijetu“, rekao je Kostić.

0f5beae09cfc277ac6085153ec368b0d

„U saobraćaju je isto kao na filmu. Ništa se nije promijenilo, svaka scena je realna i stvarna. Kao i na sceni, i u autobusu postoje ljudi koji su zabavljači, nasmijani, veseli, ali ima i onih koji mrze cijeli svijet. Nažalost, smijeh je sve rjeđi. Sve je više uvreda i pogrdnih riječi“, rekao je Kostić za Telegraf.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo