Četvrtak, 24 lipnja, 2021

Sjećate li se priče o goloj sutkinji Vrhovnog suda FBiH? Evo kako se na kraju završila!

Nemojte propustiti

Foto: Avaz
Foto: Avaz

Sutkinja Vrhovnog suda FBiH, koja je naga u svom uredu u sarajevskoj Palači pravde danima plesala, vježbala i čitala novine razrješena je dužnosti, javlja Avaz.ba

Sutkinja E. B. je razriješena presudom Disciplinske komisije donesenom 27. januara, i to nakon što je ustanovljeno da je počinila disciplinske prekršaje „ponašanje u sudu i izvan suda koje šteti ugledu sudijske funkcije“ te „ponašanje koje predstavlja kršenje službene dužnosti koja dovodi u pitanje povjerenje javnosti u kredibilitet sudija“.

U odluci Komisije navedeno je da je sutkinja 16. maja, između 8.05 i 8.45 sati, u svom uredu na prvom spratu zgrade u kojoj je smješten Vrhovni sud FBiH, u svojstvu sudije, a nakon što se razodjenula na uredskom stolu smještenom nedaleko od prozora, u ležećem položaju, izložena pogledima pojedinih osoba iz zgrade Općine Centar, neprimjereno nosiocu sudijske funkcija, izvodila vježbe.

U odluci se također navodi da su pojedine osobe iz Općine to posmatrale i slikale, nakon čega su fotografije objavljene u medijima, te da je sutkinja bila izložena i pogledima građana s ulice i trolejbuskog stajališta.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka Vlade susjedne države: Besplatan PCR test za sve turiste koji dođu u Crnu Goru

Testiranje PCR potrebno je zakazati najmanje 72h prije povratka turiste u svoju zemlju, navode iz MEK, uz apel hotelijerima...

Možda vas zanima i ovo