Subota, 24 rujna, 2022

Sjećate se osmero mladih koji su nastradali za Novu godinu u Posušju: Istraga je konačno završena, ovo su rezultati!

Autor:Faktor.ba

Nemojte propustiti

Istraga smrti osmero mladih iz Posušja, koji su u novogodišnjoj noći stradali od trovanja ugljen-monoksidom u vikendici na Tribistovu, završena je.

Utvrđeno je da se radi o nesretnom slučaju, odnosno da nema kaznene odgovornosti bilo koga u ovom slučaju.

Ovu informaciju za Faktor je potvrdio postupajući tužitelj Borislav Čuljak. Kako je kazao tužitelj, radilo se o spletu nesretnih okolnosti, kao i nedostatku znanja o potencijalnoj opasnosti. Podsjetimo, ranije je toksikološki nalaz potvrdio kako je kod svih osmero stradalih došlo do intoksikacije smrtonosnim plinom s utvrđenom koncentracijom u krvi koja je smrtonosna.

Tužiteljstvo je obavilo i ostala potrebna vještačenja, te je utvrđeno da je izvor smrtonosnog plina, koji se sasvim opravdano naziva i “tihi ubojica” jer nema nikakvog mirisa, agregat za proizvodnju struje, koji je jedan od stradalih mladića donio i postavio u vikendici.

Agregat se nalazio u ostavi, na kojoj je bio mali prozor koji je bio otvoren na kipu jer je kroz njega bio provučen kabl preko kojeg je u prostoriju gdje su bili mladi provedena struja i najvjerojatnije je tuda došlo do ulaska smrtonosnog plina.

U nezapamćenoj tragediji koja se dogodila u novogodišnjoj noći u Posušju, život su izgubili Ivan Miličević, Stipe Romić, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković i Marija Pavković. Oni su do ranih jutarnjih sati bili budni, a pronađeni su u sjedećem položaju. Kasnija obdukcija pokazala je da se najvjerojatnije radilo o gušenju, a što je potvrđeno i toksikološkim nalazom.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Sjećate li se snimka “Nova godina sa Gringom”? Evo kako Gringo sada izgleda

Sjećate li se videoklipa "Nova godina sa Gringom", i glavnog aktera Izeta Ramovića Gringa koji je tada ženio svog...

Možda vas zanima i ovo