Subota, 27 studenoga, 2021

Sjednica Centralnog popisnog biroa danas u Sarajevu

Nemojte propustiti

Agencija za statistiku BiH zakazala je za danas sjednicu Centralnog popisnog biroa, u 16 sati.

– Tačke dnevnog reda su prijedlog Jedinstvenog programa za obradu podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2013. godine i Izvještaj o statusu aktivnosti na popisu koji je uradila Agencija za statistiku BiH i koji će, u skladu sa zaključkom sa zadnje sjednice Centralnog popisnog biroa, dostaviti Vijeću ministara BiH – rečeno je Feni u Agenciji za statistiku BiH.

Agencija za statistiku BiH priprema izvještaj o trenutnom statusu aktivnosti na popisu koji će prezentirati članovima Centralnog popisnog biora, a nakon toga, dostaviti ga Vijeću ministara BiH.

U izvještaju će takođe, biti navedeno da rukovodstvo Agencije za statistiku BiH nema jedinstven stav o tome da li je moguće da se u zakonskom roku obrade podaci i objave rezultati popisa ili da se zatraži od Vijeća ministara BiH pokretanje procedure za donošenje izmjene zakona o popisu u vezi sa rokom za objavu rezultata popisa.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo