Utorak, 30 svibnja, 2023

Sjednica Savjeta bezbjednosti UN-a, SAD traži isključenje Rusije?!

Autor:N1

Nemojte propustiti

Ovakvu mjeru bit će nemoguće sprovesti u praksi jer Rusija, kao stalna članica SB-a, ima pravo veta na svaku odluku Savjeta – pa i na onu o njenom eventualnom isključenju.

Savjet bezbjednosti UN-a danas će glasati o rezoluciji, čiji je autor SAD, u kojoj se osuđuje vojna operacija Rusije u Ukrajini i traži od Moskve da se hitno, potpuno, bezuslovno, povuče iz te zemlje, rekao je neimenovani zvaničnik američke administracije.

Upravo se čita:  Udruženje oboljelih od melanoma inicirat će zabranu solarija u FBiH

Analitičari navode da će Rusija, najvjerovatnije, staviti veto na rezoluciju.

Zvaničnik ističe da Vašington i druge zemlje smatraju da je Savjet bezbjednosti UN-a mjesto gdje Rusija treba da objasni svoje postupke.

“Nećemo samo stajati po strani i ne reagovati”, dodao je zvaničnik.

Također, američki mediji prenose kako se u Kongresu SAD-a priprema se rezolucija kojom bi se tražilo isključenje Rusije iz Saveta bezbjednosti UN-a. Ipak, ovakvu mjeru bit će nemoguće sprovesti u praksi jer Rusija, kao stalna članica SB-a, ima pravo veta na svaku odluku Savjeta – pa i na onu o njenom eventualnom isključenju.

Pročitajte još

Izdvajamo

Carinicima rekao da nema ništa prijaviti: Vozač na putu prema Hrvatskoj u vozilu sakrio cigarete vrijednosti od oko 7.000 eura

Pregledom putničkog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u skrivenim dijelovima vozila pronađeno je 1.828 kutija cigareta Pripadnici Ministarstva unutrašnjih...

Možda vas zanima i ovo