Subota, 21 svibnja, 2022

Sjednica Savjeta bezbjednosti UN-a, SAD traži isključenje Rusije?!

Autor:N1

Nemojte propustiti

Ovakvu mjeru bit će nemoguće sprovesti u praksi jer Rusija, kao stalna članica SB-a, ima pravo veta na svaku odluku Savjeta – pa i na onu o njenom eventualnom isključenju.

Savjet bezbjednosti UN-a danas će glasati o rezoluciji, čiji je autor SAD, u kojoj se osuđuje vojna operacija Rusije u Ukrajini i traži od Moskve da se hitno, potpuno, bezuslovno, povuče iz te zemlje, rekao je neimenovani zvaničnik američke administracije.

Analitičari navode da će Rusija, najvjerovatnije, staviti veto na rezoluciju.

Zvaničnik ističe da Vašington i druge zemlje smatraju da je Savjet bezbjednosti UN-a mjesto gdje Rusija treba da objasni svoje postupke.

“Nećemo samo stajati po strani i ne reagovati”, dodao je zvaničnik.

Također, američki mediji prenose kako se u Kongresu SAD-a priprema se rezolucija kojom bi se tražilo isključenje Rusije iz Saveta bezbjednosti UN-a. Ipak, ovakvu mjeru bit će nemoguće sprovesti u praksi jer Rusija, kao stalna članica SB-a, ima pravo veta na svaku odluku Savjeta – pa i na onu o njenom eventualnom isključenju.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vještaci isključili amneziju kod Alise Mutap, moguć kratkotrajni gubitak pamćenja

Doktor je rekao da je, po nalazima, Mutap pretrpjela lakše povrede, nagnječenje glave, istegnuće vrata, i da je imala...

Možda vas zanima i ovo