Subota, 15 svibnja, 2021

Sjeli da večeraju, a onda je uslijedio šok: Komšije im javile da im je dijete palo s prozora!

Nemojte propustiti

BEOGRAD – Dječakova majka je brzo otrčala ispred zgrade i uz pomoć komšija prenijela dijete do automobila i položila ga na zadnje sjedište.

Desetogodišnji dječak A. D. pao je sinoć oko 20 časova sa prvog sprata solitera u Prvomajskoj ulici u Zemunu. Prema informacijama Hitne pomoći, poslije zbrinjavanja na mjestu pada, u svjesnom stanju prevezen je prvo u Urgentni centar, a potom u Dječju kliniku u Tiršovoj ulici. Nezvanično, desetogodišnjak nije teško povrijeđen.

Prema riječima dječakove bake M. B. koja je razgovarala sa ekipom “Novosti“, mališan je u jednom trenutku otišao u spavaću sobu da se igra, dok su ostali ukućani bili u dnevnoj sobi.

– Nije htio da večera sa nama, a mi u tome nismo vidjeli ništa čudno, jer je nedavno jeo – ispričala je dječakova baka.

– Nije prošlo ni pet minuta kako smo seli za sto, kad se začulo zvono. Na vratima je bila uznemirena komšinica, koja nas je obavijestila da nam je dijete palo. Brzo sam otrčala do sobe, i videla da ga nema, a da je prozor otvoren. Ugledala sam ga kako leži na zemlji. Srećom, pao je na travu i cvijeće koje se nalazi ispod stana, ispred ulaza u zgradu.

Prema riječima naše sagovornice, dječakova majka je brzo otrčala ispred zgrade i uz pomoć komšija prenijela dijete do automobila i položila ga na zadnje sjedište. Veoma brzo je stigla i Hitna pomoć, koja je mališana prevezla u Urgentni centar. Sve vreme je bio svjestan, nije plakao i izgledalo je da nema bolove.

– Kada je stigla Hitna pomoć, i kada su ga unijeli u njihova kola, rasjekli su mu trenerku sa jedne strane. Vjerovatno je povredio koljeno, pošto je bilo natečeno – priča M. B.

Porodica ne zna tačno kako je do pada došlo, ali pretpostavljaju da se nagnuo previše. Naime, mališan je prema riječima njegove bake otvorio prozor i pomerio komarnik, koji se inače, teško otvara.

Desetogodišnjak A. D. živi sa roditeljima, bratom blizancem, djedom i bakom. U trenutku pada, njegovi otac i brat nisu bili kod kuće.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tuga u BiH: Danas dženaza 13-godišnjem dječaku Elvedinu

Dženaza namaz 13-godišnjem Elvedinu će se obaviti danas na groblju u Zastinju. Preminuo je trinaestogodišnji dječak Elvedin Omeragić iz Zastinja,...

Možda vas zanima i ovo