Petak, 15 listopada, 2021

Sjeverna Koreja proglasila “ratno stanje” sa Južnom Korejom

Nemojte propustiti

Sjeverna Koreja saopštila je danas da je ušla u “ratno stanje” sa Južnom Korejom, čime je nastavljena agresivna retorika prema Seulu i Washingtonu.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Vlasti Južne Koreje saopštile su da u ovoj objavi nema ništa novo i da zato nema razloga za uzbunu.

Dvije Koreje formalno su u ratu već šest decenija, pošto je njihov sukob 1953. godine okončan primirjem, a ne mirovnim sporazumom. Uprkos novim prijetnjama, malo je vjerovatno da će se Pjongjang upustiti u otvoreni ratni sukob, prenio je Reuters.

“Od ovog trenutka, odnosi između sjevera i juga ulaze u ratno stanje i sva pitanja između sjevera i juga rješavaće se u skladu s tim”, prenijela je sjevernokorejska državna agencija KCNA.

U izvještaju se navodi da je ovo zajedničko saopštenje sjevernokorejske vlade, vladajuće partije i ostalih organizacija.

Za sada nema naznaka o neuobičajenim aktivnostima sjevernokorejske vojske, niti bilo čega što bi ukazalo da u najskorije vrijeme predstoji agresija, saopštilo je južnokorejsko Ministarstvo odbrane.

Južnokorejsko Ministarstvo za ujedinjenje saopštilo je da zajednički industrijski kompleks ove dvije zemlje Kesong funkcioniše normalno i da radnici bez problema prelaze granicu u oba smjera.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo