Subota, 27 studenoga, 2021

Sjeverna Makedonija se izvinila BiH zbog poštanske markice

Nemojte propustiti

Zvanično izvinjenje prenijelo je i AD “Pošte Sjeverne Makedonije” u kojem izražava žaljenje zbog nenamjerne greške i tehničkih propusta u objavljivanju marke.

Ministarstvo vanjskih Poslova Republike Sjeverne Makedonije izvinilo se instutucijama i građanima Bosne i Hercegovine zbog pogrešnih poštanskih maraka, načinjen nenamjernim propustom pri objavljivanju marke, rečeno je za N1 iz Ambasade Sjeverne Makedonije u Bosni i Hercegovini nakon objavljivanja poštanske marke u toj zemlji na kojoj je BiH prikazana u okvirima Nezavisne Države Hrvatske (NDH).

– Ministarstvo vanjskih poslova nedvosmisleno i odlučno odbacuje bilo kakvu povezanost s ovim nesretnim događajem, izražavajući žaljenje svim dionicima, građanima Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Donesene su odluke da se povuku iz upotrebe sporne poštanske marke i poništi cjelokupni tiraž, kao i odluka o razrješenju šefa Biroa filatelije i odluka o razrješenju Savjeta za poštanske marke – rečeno je za N1 iz Ambasade Sjeverne Makedonije u našoj zemlji.

Zvanično izvinjenje prenijelo je i AD “Pošte Sjeverne Makedonije” u kojem izražava žaljenje zbog nenamjerne greške i tehničkih propusta u objavljivanju marke.

– Regionalna suradnja i dobrosusjedski odnosi glavni su stub vanjske politike Republike Sjeverne Makedonije koja i dalje ostaje posvećena svojim naporima za jače angažiranje i suradnju s neposrednim i širim susjedstvom u ispunjavanju preostalih obveza i reformi na putu europskih integracija, s jakim međusobnim amalgamom i u interesu svih građana u regiji – poručuju iz Ambasade.

Sjeverna Makedonija htjela se zahvaliti Hrvatskoj na potpori na njihovom evropskom putu. Odlučili su to napraviti kroz prigodnu poštansku markicu.

Poštanska markica iz serije markica “Sjeverna Makedonija u EU” povodom dana Europe pokazala se problematičnom jer osim što prikazuje Trg svetog Marka stilizirana hrvatska zastava prikazana je u gabaritima tzv. Velike Hrvatske iz vremena Nezavisne Države Hrvatske, tačnije Hrvatskoj je “pridružena” Bosna i Hercegovina.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik poručila Drašku Stanivukoviću: Doći će snimak na red

"Termin rušenja 'Kajak terase' je subota u 15 sati. Naša misija je vratiti našim građanima i Banjoj Luci sve...

Možda vas zanima i ovo