Subota, 16 listopada, 2021

Sjevernu Koreju i dinastiju Kim pokreće jedan magični broj 9!

Nemojte propustiti

Sjeverna Koreja poznata je kao zatvoreno društvo koje vodi jednako tajanstvena dinastija Kim.

sj.korejaMeđutim, kako raste sukob sa Zapadom, britanski Guardian piše o novim otkrićima o režimu i što tjera njihovo vodstvo na akciju. Izgledno je kako je za sve kriv jedan broj, i to – broj devet.

Sve je počelo nakon oslobođenja Koreje od japanske okupacije kada je osam vođa predstavljalo osam korejskih provincija. Najuticajniji i najsnažniji među njima bio je na čelu provincije Pyongan-do i navodno je Kim Il-sungu rekao da je sudbina njegove loze usko povezana s brojem devet koji se smatra povoljnim u istočnoj Aziji. Možda je upravo zato Kim Il-sung za proglašenje Demokratske Narodne Republike Koreje odredio 9. septembar.

Iako je u to vrijeme bilo pet provincija, on je povećao taj broj na devet.

Kimova lična garda čuvara nazvana je Unit 963 (dvostruki broj devet posebno je sretna kombinacija).

Čak i neke farme, ali i hrana nose ime ‘Br. 9.’

Kimovi imaju svoj vlastiti lanac hrane u koji je takođe ukorporiran broj devet.

Diljem Sjeverne Koreje mogu se pronaći takozvane farme Br. 9 čije proizvode isključivo konzumiraju Kimovi, i te prehrambene namirnice zovu proizvodi Br. 9.

Drugi u nizu dinastije Kim navodno je neprestano isticao činjenicu da je rođen 16. februara (1+6+2=9) pa je i na tablicama vlastitog automobila dao napisati 2.16.

Kim Jong-il postavljen je na najviši vojni položaj 24. decembra (2+4+1+2=9).

Njegovo imenovanje za sekretara stranke čime je formalizovao svoju moć, službeno je provedeno tri godine i tri mjeseca nakon smrti njegovog oca Kim Il-sunga.

Kad se sve to primijeni na nedavnu sjevernokorejsku istoriju, treba reći da je Kim Jong-il svom sinu, Kim Jong-unu, prvu javnu ulogu generala dodijelio 27. septembra 2010. (2+7=9 plus deveti mjesec – opet dvostruka devetka).

Dana 11. aprila (20)12. godine (1+1+4+1+2=9) Kim Jong-un postao je prvi sekretar Radničke partije, a 18. jula 2012. dobio je titulu maršala.

Kad Sjeverna Koreja dospije u svjetske medije kao glavna vijest dnevnika zbog spremnih raketa ili nuklearnih pokusa, analitičari često navode nedavne rođendane članova dinastije Kim ili neke druge državne godišnjice kao utjecaj na odabir datuma.

No, prema numerolozima, najveći utjecaj ima broj devet.

Prvi nuklearni test izveli su 9. oktobra 2006.

Drugo postavljanje rakete dugog dometa SK je odradila 5. aprila 2009. (5+4=9 + 2009 – dvostruki devet), a lansiranje 12. decembra 2012. (1+2+1+2+1+2=9).

Prije dva mjeseca, 12. februara (20)13. (1+2+2+1+3=9), proveli su još jedan nuklearni test, a nedavni propagandni video objavljen na YouTubeu u kojem gori istočna obala

SAD-a prikazuje raketu s brojem devet.

Prema Guardianu, tu više nema dileme – već tri generacije dinastije Kim fiksirani su na broj devet.

Stoga, nije ni čudno što su diplomatima poručili da nakon 10. aprila ’13. više ne mogu garantovati njihovu sigurnost. (1+4+1+3=9).

(24sata.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vasković “masakrirao” Dodika: Gori si od svake pandemije, najveće si prokletstvo srpskog naroda u posljednjih 100 godina

- Ti si najveći neprijatelj Srba; Neprijatelj No 1! Gori od svakog srpskog neprijatelja u zadnjih 100 godina. Ti...

Možda vas zanima i ovo