Nedjelja, 2 listopada, 2022

Škafa kreće sa vlastitom proizvodnjom

Nemojte propustiti

Domaći trgovački lanac Škafa u ovoj godini planira investicije od pet miliona KM u otvaranje novih prodajnih objekata, te pokretanje vlastite proizvodnje, čime će se broj zaposlenih sa sadašnjih 450 povećati na 600.

skafa– U ovoj godini namjeravamo da izgradimo tri proizvodna pogona, fabriku toaletnog papira, fabriku za preradu voća i povrća i fabriku keksa. Već smo u poodmakloj fazi dogovora sa bankom – kazao je za Businessnews Fahrudin Junuzović, šef finansija kompanije Škafa.

Junuzović kaže da bh. vlasti ne poklanjaju dovoljno pažnje domaćim preduzećima.

– Uslovi pod kojim rade domaći privredni subjekti nisu isti kao uslovi pod kojim posluju subjekti koji dolaze iz drugih država, kaže Junuzović te dodaje da bi država u tom dijelu trebala da posveti više pažnje.

Lanac Škafa, koji je od malog privatnog biznisa prerastao u jedan od većih privrednih subjekata u BiH, u svom sastavu ima 15 prodajnih centara.
Kompanija je u 2010. godini ostvarila dobit od pola miliona KM, u 2011. oko 700 hiljada, koliko bi nakon sumiranja rezultata trebalo da iznosi i u 2012. godini. U ovoj godini, s obzirom na ambiciozne planove, očekuju dobit od milion KM.

(Indikator)

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK BiH ukinuo akreditacije za 52 posmatrača zbog nepravilnosti

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora. Centralna izborna komisija održala je danas 55....

Možda vas zanima i ovo