Nedjelja, 3 prosinca, 2023

Škafa kreće sa vlastitom proizvodnjom

Preporučeno

Domaći trgovački lanac Škafa u ovoj godini planira investicije od pet miliona KM u otvaranje novih prodajnih objekata, te pokretanje vlastite proizvodnje, čime će se broj zaposlenih sa sadašnjih 450 povećati na 600.

skafa– U ovoj godini namjeravamo da izgradimo tri proizvodna pogona, fabriku toaletnog papira, fabriku za preradu voća i povrća i fabriku keksa. Već smo u poodmakloj fazi dogovora sa bankom – kazao je za Businessnews Fahrudin Junuzović, šef finansija kompanije Škafa.

Junuzović kaže da bh. vlasti ne poklanjaju dovoljno pažnje domaćim preduzećima.

– Uslovi pod kojim rade domaći privredni subjekti nisu isti kao uslovi pod kojim posluju subjekti koji dolaze iz drugih država, kaže Junuzović te dodaje da bi država u tom dijelu trebala da posveti više pažnje.

Lanac Škafa, koji je od malog privatnog biznisa prerastao u jedan od većih privrednih subjekata u BiH, u svom sastavu ima 15 prodajnih centara.
Kompanija je u 2010. godini ostvarila dobit od pola miliona KM, u 2011. oko 700 hiljada, koliko bi nakon sumiranja rezultata trebalo da iznosi i u 2012. godini. U ovoj godini, s obzirom na ambiciozne planove, očekuju dobit od milion KM.

(Indikator)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

FBI uhapsio pripadnicu jedinice “Zulfikar”, optužena da je tokom rata u BiH mučila zarobljenike

Američka državljanka porijeklom iz BiH Nada Radovan Tomanić uhapšena je u Morgantaunu, u Zapadnoj Virdžiniji, pod sumnjom da je...

Možda vas zanima i ovo