Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Skandal: Balet prekinut jer je publika otišla na ćevape!

Nemojte propustiti

Neviđeni skandal se dogodio prošle sedmice u Beogradu prilikom proslavljanja 90 godina od osnivanja Instituta za neonatologiju.

Institut je u tu svrhu od Narodnog pozorišta otkupio izvođenje baleta “Žizela”. Nakon prvog čina, pišu beogradski mediji, gotovo svi ljekari su napustili predstavu i otišli u kafanu, ostavivši umjetnike u šoku. Za ovaj kulturni događaj je, inače, izdvojeno između 100.000 i 200.000 dinara.

Umjetnici, više od 30 baletskih igrača i članova Opere, koji od šoka ne mogu sebi da dođu, već danima pričaju o incidentu.

“To je skandal bez presedana. Do prekida dolazi samo kada se povrijedi igrač. Ovakvo ponašanje je u najmanju ruku nekulturno i apsolutno se ne očekuje od akademskih građana kao što su ljekari”, poručio je jedan od umjetnika i dodao da su ljekari otišli na roštilj u obližnji restoran.

S druge strane, Dejan Savić, upravnik nacionalnog pozorišta je potvrdio da su nakon prvog čina prekinuli predstavu, ali da je to učinjeno bez ljutnje.

“Glavni razlog za prekidanje je što umjesto njih 400, koliko je najavljeno, u pozorište je došlo tek 50. Postojala je mogućnost njihovog rasipanja, pa smo se spontano dogovorili da nakon prvog čina balet majstori više ne izlaze na binu. Oni nisu revoltirani. Bolje je tako nego da rizikuju da se povrijede zbog nekolicine ljudi”, rekao je on i istakao da je organizator mogao da bira i neku kraću predstavu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo