Subota, 16 listopada, 2021

Skandal: Minirano mjesto predviđeno za odmor turista u Nacionalnom parku Una!?

Nemojte propustiti

Skandal u Nacionalnom parku Una – na samom početku turističke sezone pronađene nagazne protupješadijske mine, i to na mjestu predviđenom za odmor.

mina-unaPašaga Begić, te Irfan i Edham Muminović su pored nadstrešnice namijenjene za odmor u Nacionalnom parku Una našli minu. Samo zahvaljujući tome što su na vrijeme uočili opasnost, izbjegnuta je katastrofa. Na istoj lokaciji pronađena je još jedna mina. Demineri ispituju rejon.

VEZANO: Drama u Nacionalnom parku Una: Trojica Bišćanina upali u minsko polje!

“Te su mine nedavno postavljene i nisu ostaci iz prošlog rata, nedavno je pronađena još jedna. Mislilo se da je zaostala iz rata, a ovo sad poprima neke druge konotacije”, kaže Elvir Terzić, načelnik Odsjeka kriminalističke policije PU Bihać.

Direktor Nacionalnog parka Una Amarildo Mulić kaže da se radi o terorističkom činu usmjerenom upravo prema ovoj instituciji. Mulić kaže da je ovo samo jedan u nizu pritisaka, te da on prima čak i prijetnje smrću.

Istraga o cijelom slučaju još je u toku, policija intenzivno radi i nadaju se da će uskoro znati ko je postavio mine u Nacionalnom parku Una i ko upućuje prijeteće pozive direktoru ove ustanove.

(Federalna.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vasković “masakrirao” Dodika: Gori si od svake pandemije, najveće si prokletstvo srpskog naroda u posljednjih 100 godina

- Ti si najveći neprijatelj Srba; Neprijatelj No 1! Gori od svakog srpskog neprijatelja u zadnjih 100 godina. Ti...

Možda vas zanima i ovo