Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Skandal na pomolu? Advokati tvrde da je Đoković 16. decembra bio pozitivan na koronu: Evo što je radio tog, ali i narednih dana!

Nemojte propustiti

Sada je zanimljivo podsjetiti šta je Đoković radio tog dana, ali i u danima poslije.

Advokati Novaka Đokovića su u žalbi na odluku o odbijanju njegovog zahtjeva za australsku vizu te o deportaciji iz te države naveli da je on neposredno prije prebolio koronu. Dodaju da mu je zbog toga bio odobren ulazak u tu zemlju iako nije primio vakcinu.

U dokumentima priloženima sudu i koje je objavila australska vlada, advokati Novaka Đokovića pišu da je njihov klijent “ostvario pravo na iznimku od pravila o obaveznom vakcinisanju prilikom ulaska u Australiju zato što se 16. decembra prošle godine zarazio koronom”.

Zato je sada zanimljivo podsjetiti šta je Đoković radio tog dana, ali i u danima poslije.

Naime, prvi reket svijeta bio je na svečanosti u muzeju Pošte Srbije na predstavljanju prigodnih poštanskih maraka “Tenis: Novak Đoković, prvi reket svijeta”. Đoković je tako postao prvi pojedinačni sportista u istorijii Srbije koji je dobio tu počast.

Fotografije koje su on i njegova supruga objavili na Instagramu svjedoče da se Đoković, kojem je taj dan PCR-test pokazao da je pozitivan na koronavirus, rukovao sa Zoranom Đorđevićem, direktorom Pošte Srbije, te da nije nosio zaštitnu masku.

Ne zna se je li Đoković na toj ceremoniji te u bliskom kontaktu s drugim ljudima bio prije ili nakon što je napravio test.

Dan kasnije, 17. decembra, Đoković je takođe bio društveno aktivan. Prvi reket svijeta je taj dan uručio pehare najboljim takmičarima Teniskog saveza Beograda za 2021.

Zatim je 25. decembra zaigrao tenis po kiši, i to na ulici ispred stana u Novom Beogradu.

Nije tačno poznato kada je Đoković dobio rezultate PCR testa, kojeg je prema tvrdnjama njegovih advokata uradio 16. decembra i kada je saznao da je pozitivan na koronavirus.

Više s weba

Izdvajamo

CIK će opet od Ministarstva finansija BiH tražiti novac za izbore

Centralna izborna komisija BiH ovim putem želi informirati javnost u Bosni i Hercegovini da Ministarstvo finansija i trezora BiH...

Možda vas zanima i ovo