Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Skandal potresa region: Mlade Ukrajinke usred dana skinule se gole na magistrali

Nemojte propustiti

Kako piše u presudi, mlade Ukrajinke su se „skinule nage i pozirale na asfaltnom putu, praveći snimke i fotografije u trajanju od deset minuta“.

Sutkinja Suda za prekršaje u Budvi- odjeljenje u Kotoru Ivana Vukasović, rješavajući po zahtjevu Uprave policije kaznila je novčano sa po 450 eura tri ukrajinske državljane zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru.

To je „Vijestima“ nezvanično potvrđeno u budvanskom Sudu za prekršaje.

Naime, Ukrajinke D. O( 19), V. R ( 21) i R. K ( 21) je kotorska policija privela jučer oko 15 sati, nakon što su se na javnom mjestu skinule nage i fotografisale.

Kako je „Vijestima“ potvrđeno, njih je sutkinja Vukasović proglasila krivim jer su se “8. jula oko 15 časova u mjestu Škaljari na javnom mjestu, odnosno na dijelu regionalnog puta Kotor- Trojica, ponašale bestidno”.

Kako piše u presudi, u koje su „Vijesti“ imale uvid, one su se „skinule nage i pozirale na asfaltnom putu, praveći snimke i fotografije u trajanju od deset minuta“.

One su time počinile prekršaj iz člana 7 st 2. Zakona o javnom redu i miru, zbog čega se na osnovu navedenog zakonskog propisa kažnjavaju novčanom kaznom u iznosu od po 450 eura .

„Novac su dužne uplatiti odmah prije pravosnažnosti rješenja na žiro račun Budžeta Crne Gore. Okrivljene mogu platiti dvije trećine izrečene novčane kazne i to ukoliko se one i Uprava policije odreknu od prava na žalbu i u tom slučaju će se smatrati da je kazna u cjelosti plaćena“, pojašnjeno je u presudi.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kvalitet zraka u Sarajevu zavisi 50 posto od kućnih ložišta, a 30 posto je utjecaj saobraćaja

Rezultati istraživanja će pružiti naučne argumente za uvođenje potrebnih mjera radi poboljšanja kvaliteta zraka u Sarajevu. Zrak u Bosni i...

Možda vas zanima i ovo