Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Skandal u BiH: Doktorica sa zastavom Srbije na uniformi radila u domu zdravlja

Nemojte propustiti

“UO i direktor su uputili prijavu MUP-u TK PS Gradačac da se utvrdi postojanje krivične odgovornosti po članu 163. Krivičnog zakona FBiH”, kazali su iz Doma zdravlja

Nevjerovatan skandal desio se u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Dom zdravlja Gradačac gdje je zaposlena službenica na uniformi imala obilježja susjedne Republike Srbije.

JZU Dom zdravlja Gradačac se oglasio po hitnom postupku povodom ovog događaja, zbog širenja vjerske i nacionalne mržnje i donio je sljedeće rješenje:

“Na osnovu prijave Vijećnila Gradskog vijeća grada Gradačac zbog izazivanja i širenja nacionalne i vjerske mržnje, te anonimne prijave i objave na društvenim mrežama protiv radnika Vojke dr. Zec sazvana je vanredna sjednica Upravnog odbora JZU Dom zdravlja Gradačac.

Upravni odbor je dobio Zaključak da se hitno ispitaju navodi iz prijava i poduzmu sve mjere i postupci u skladu sa Zakonom i Pravilnicima ustanove kako bi se sačuvao dignitet JZU Dom zdravlja Gradačac i njenih građana”, kazali su.

“UO i direktor su uputili prijavu MUP-u TK PS Gradačac da se utvrdi postojanje krivične odgovornosti po članu 163. Krivičnog zakona FBiH”, rekao je u izjavi za medije direktor Semir Turbić.

Reagovala je i Gradska uprava Grada Gradačca i traže reakciju nadležnih službi.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Meteorolozi najavljuju oblačno vrijeme s kišom, u nekim dijelovima BiH čak i snijeg

Danas će u jutarnjim satima u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Kiša se očekuje u...

Možda vas zanima i ovo