Subota, 17 travnja, 2021

Skandal u hrvatskoj školi: Da li bi sjedili pored srpskog vojnika iz Bosne i Hercegovine, homoseksualca ili afričke žene?

Autor:N1

Nemojte propustiti

Učenici s popisa trebaju izabrati tri osobe s kojima bi željeli i tri s kojima ne bi željeli putovati u istom kupeu, kao i razloge za i protiv.

Vjeroučiteljica osnovne škole u Kastvu, u Hrvatskoj, djeci je podijelila listiće na kojima bi trebali reći zašto žele i zašto ne žele u vlaku sjediti pored starijeg redovnika s Biblijom u rukama, homoseksualca, srpskog vojnika iz Bosne i Hercegovine ili prostitutke iz Berlina.

Zadatak problematizira i “afričku ženu koja prodaje proizvode od kože”, spominje se “Rom koji je tek izašao iz zatvora”, zatim “Indijka s jednogodišnjim djetetom”, kao i “hrvatski tajkun”.

Među ponuđenima su i liječnik specijalist za pobačaje, računarski haker, Jehovin svjedok, turska glumica vrlo uspješna u Hollywoodu, engleski nogometaš, reper koji živi alternativnim načinom života i mladi umjetnik koji boluje od AIDS-a.

Učenici s popisa trebaju izabrati tri osobe s kojima bi željeli i tri s kojima ne bi željeli putovati u istom kupeu, kao i razloge za i protiv.

Škola će obavijestiti Ministarstvo

Sandra Krpan, ravnateljica OŠ Milan Brozović Kastav za N1 je kazala kako je ovaj listić istinit te kako to nikako ne podržavaju.

“Vjeroučiteljica jest dala nastavni listić učenicima osmih razreda. Zatražila sam njeno pisano očitovanje nakon obavljenog telefonskog razgovora. U razgovor je uključena stručna suradnica škole, socijalna pedagoginja jer sadržaj ocjenjujemo neprimjerenim iako vjeroučiteljica navodi da je nastavni listić upotrijebila kako bi učenike naučila da ne trebaju imati predrasude prema ljudima”, poručuje ravnateljica škole iz Kastava.

“Apsolutno kao škola zalažemo se za mir i toleranciju i uvažavanje različitosti i upravo tome svakodnevno i poučavamo naše učenike i neizmjerno nam je žao ukoliko je došlo do iznošenja neprimjerenih poruka prema našim učenicima”, kaže ravnateljica.

O svemu će obavijestiti i Ministarstvo obrazovanja, Riječku nadbiskupiju te će, kaže, stručno-pedagoški nadzor.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Severina poslije 17 godina progovorila o intimnom snimku o kojem je brujao cijeli region: Nisam izlazila iz kuće 6 mjeseci, to je bio šok

Pjevačica Severina Kojić našla se u jeku medijske pažnje 2004. godine kada je u javnost isplivao njen intimni snimak. Kaže...

Možda vas zanima i ovo