Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Skandal u Osijeku: Ženu proglasili mrtvom dok je ležala u bolnici

Nemojte propustiti

– Sve je pripremljeno, od doma za karmine, hrane, pogrebne firme za prijevoz pokojnika, čak je iskopano i pola rake. Međutim, kad je moj suprug jutros (petak) otišao s osobnom iskaznicom u KBC kako bi sredio papire, nazvao me je i rekao kako je baka živa, priča Mihaela

Marija Matthias (95) iz Semeljaca ni kriva ni dužna proglašena je mrtvom. Ožalošćena rodbina, odmah nakon primitka tužne vijesti, počela je pripreme za pokop. Prvo je dogovoren svećenik i termin pokopa, potom i karmine u mjesnom domu, na kraju i grobno mjesto. Sve to vrijeme, dok se pokop pripremao, starica je ležala u bolničkoj postelji osječkog KBC-a – živa, javlja Glas Slavonije, prenose 24sata.hr.

Kako je došlo do ovakvog propusta jučer je pokušao doznati njezin unuk Josip Šogorić, čija je supruga Mihaela za Glas Slavonije ispričala da je baka bila smještena u jednom privatnom domu za starije. U četvrtak joj je bilo loše pa je odvezena u osječki KBC, gdje je bila na opservaciji, s njom je bio i Josip.

– U bolnici mu je rečeno neka ide kući, a da će baka biti smještena na nekom od odjela. Na kraju su je smjestili na gastroodjel. Istoga tog dana poslijepodne oko 16 sati zvali su nas iz doma da je baka preminula, priča Mihaela, koja kaže da su se naravno počeli pripremati za sprovod.

– Sve je pripremljeno, od doma za karmine, hrane, pogrebne firme za prijevoz pokojnika, čak je iskopano i pola rake. Međutim, kad je moj suprug jutros (petak) otišao s osobnom iskaznicom u KBC kako bi sredio papire, nazvao me je i rekao kako je baka živa, priča Mihaela.

Iz KBC-a poručuju da oni obitelj nisu obavijestili o smrti:

– Ravnateljstvo KBC-a Osijek nema saznanja da je bilo tko od naših djelatnika izvijestio Dom za stare i nemoćne Kanisek da je njihova štićenica preminula. Uvidom u evidenciju ispisa odlaznih poziva za dan 25. januar 2018. iz KBC-a Osijek, vidljivo je kako nije upućen poziv prema broju vlasnika Doma za stare i nemoćne Kanisek. Samim time ne možemo utvrditi istinitost navoda obitelji, kažu u bolnici.

Starica je preminula jutros, dva dana nakon što je obitelj dobila krivu informaciju o smrti.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Premijer Fadil Novalić s predstavnicima Svjetske banke o nastavku ekonomskog oporavka

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, razgovarao s članovima delegacije Svjetske banke,...

Možda vas zanima i ovo