Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Skandal u školi u Brezi: 9-godišnju učenicu čistačica natjerala da prljavom krpom briše pod

Nemojte propustiti

Radnica na održavanju higijene, čije ime nećemo navesti, inače zaposlena u Osnovnoj školi “Enver Čolaković” u Brezi, na veoma je grub način postupila prema jednoj 9-godišnjoj učenici ove škole.

OS-Enver-Colakovic-BrezaTOP– U srijedu je u osnovnoj školi u Brezi učenica I.N. (9) doživjela psihičko nasilje od strane uposlenice koja tu radi kao čistačica. Naime, I.N. je slučajno prosula sok po podu i obratila se čistačici da to obriše, računajući da je to njen posao. Dotična gospođa grubo je odbrusila učenici sa riječima: “Šta ja sad tu trebam? Uzmi krpu i očisti sebi”. Dijete je uplašeno naravno to očistilo, ali je poslije osjetila mučninu zbog smrada prljave krpe kojom je bila prisiljena da čisti pod – piše čitateljka.

Navodi da su i inače higijenski standardi u toj školi na niskom nivou, što je zabrinjavajuće. Tako kaže da u spomenutoj školi gotovo nikad u toaletima nema sapuna za pranje ruku, a mnogi učenici izbjegavaju prolaziti hodnikom zbog smrada iz toaleta.

– Čak se dešava da djeca ne mogu da obave fiziološke potrebe u toku nastave jer toaleti budu zaključani. Kada se obrate čistačicama sa molbom da ih puste u wc one su toliko drske da su djeca prosto uplašena, a mi roditelji šokirani, navodi čitateljka u priči koju je objavio Doznajemo.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo