Nedjelja, 7 ožujka, 2021

Skandal u Srbiji: Cjenovnik za drogu na zidu škole!

Nemojte propustiti

Sindikat policije KS stao u odbranu kolega iz Zvorničke: Niko nema pravo na onakav odnos prema policiji

– Ovom prilikom želimo najoštrije osuditi očigledno provociranje i omalovažavanje policijskih službenika, uz napomenu da niko nema pravo na...

Inspektori u masovnoj akciji po Sarajevu: Kontrola restorana, trgovina, kladionica, tržnih centara, prevoza…!

Najavljeni pojačani nadzori biće nastavljeni i tokom narednih dana, uz podsjećanje da će u ponedjeljak, 8. marta inspektori kontrole...

Uhapšena novinarka i aktivistica Nidžara Ahmetašević

Novinarka i aktivistica iz Sarajeva Nidžara Ahmetašević jutros je uhašena u Zagrebačkoj ulici u Sarajevu. Iz Operativnog centra MUP-a KS-a...

“Sve podsjeća na mart prošle godine”: BiH pred novim lockdownom!

Trenutno jedine vakcine koja imamo su ona koja nam je Srbija donirala. Njih je jučer odobrila Agencija za lijekove...

Na zidu Prehrambeno-ugostiteljske škole osvanuo spisak s gotovo svim vrstama narkotika i njihovim cijenama

Na zidu Prehrambeno-ugostiteljske škole u Čačku prije dva dana pojavio se grafit sa cijenama narkotika koji se prodaju u dvorištu ove škole, a bahati narko-diler je čak i potpisao ovu „ponudu“ sa „STR Diler“!

Cijene droga

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

Svako ko je prošao pored ove škole, kao i svi njeni učenici, mogao je da vidi da je cijena „hibrida“ 600 dinara, skank, spid i „ekser“ koštaju po 1.000 dinara, a „pečurke“ koštaju duplo više i njihova cijena je 20 eura. Hors (heroin) košta 800 dinara za pola grama, LSD je 1.500 dinara, a najskuplja droga je „bijelo“, odnosno kokain, koji se prodaje, u zavisnosti od kvaliteta, od 70 do 100 eura po gramu.

Direktor ove škole u Čačku, Dragan Kovačević, kaže za Kurir da je šokiran i da još uvijek ne može da vjeruje šta se desilo.

– Ovo je veoma ozbiljno. Šta je sledeće što možemo očekivati? Ja sam potpuno šokiran, ovo je prvi put da se u prostoru škole dogodi nešto slično. Poruka koja proističe iz tog grafita veoma je zabrinjavajuća. Ljuti me pomisao da su se slične stvari događale i kod drugih objekata u gradu, ali ništa se ne preduzima da se otkriju počinioci – kaže on.

Učenici ove škole, koja je sagrađena prije osam godina, ispričali su za Kurir da su nastavnici vrlo rigorozni u vezi s ispisivanjem grafita i uništavanjem školskog inventara jer je čitav objekat još potpuno nov. Međutim, da se u okolini škole vrzmaju dileri droge, za njih nije novost.

– Dilera ima svuda i do narkotika je vrlo lako doći, naročito ako oni znaju da su im ovde sigurne mušterije. Najpre sam verovao da je ovaj grafit napisao neko ko je želeo da bude duhovit i skrene pažnju na sebe, međutim, kasnije sam u gradu čuo da su cene precizne u dinar, dakle, ovo nije šala – ispričao je Marko, učenik drugog razreda ove škole.

Čačanska policija: Pribavljamo dokaze!

Kurir je kontaktirao s policijskom upravom u Čačku, gdje su im rekli da će pribaviti sve dokaze kako bi saznali ko je to učinio.

– Mi smo tek juče dobili informaciju o postojanju takvog natpisa u dvorištu pomenute srednje škole i naši krimi-tehničari su trenutno na licu mesta, fotografišu i pribavljaju ostale dokaze – kažu iz ove ustanove.

 

(Bh-index/Depo)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Prijava protiv policajaca koji su uhapsili novinarku Ahmetašević, pokrenuta istraga: Oglasio se i ministar MUP-a

Odjeljenju za unutrašnju kontrolu Jedinice za profesionalne standarde Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo podnešena je pritužba na rad policijskih...

Možda vas zanima i ovo