Srijeda, 29 rujna, 2021

Skandalozan istup mladog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića: “Crnogorac kao nacija, ja mislim da je to izmišljeno…”

Nemojte propustiti

Stižu oštre reakcije na istup Draška Stanivukovića. Među onima koji su reagirali je i Predrag Bošković, bivši ministar odbrane Crne Gore i zastupnik Đukanovićevog DPS-a u Skupštini Crne Gore, koji je podijelio video s obraćanjem gradonačelnika Banje Luke.

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković svoj boravak u Crnoj Gori okončao je posjetom prosrpskom političaru Vladislavu Dajkoviću i njegovom timu u Podgorici, prenose tamošnji mediji.

Dajković je javnosti u regiji poznat kao žestok protivnik Mila Đukanovića, potpisnik podrške predsjedniku Srbije Aleksandru Vučić i redovni gost TV Hepi Milomira Marića, televizije poznate po negiranju genocida i logora tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

“Ponosan sam kada vidim da našu ideju i borbu podržavaju građani mnogih gradova širom regiona, a posebno u našoj bratskoj Crnoj Gori. Lijepo je bilo biti večeras u Podgorici i družiti se sa našim narodom, uz domaćinski doček uz so i pogaču”, rekao je Stanivuković.

Dajković je uzvratio da “nije mala stvar kad vam u goste dođe gradonačelnik najvećeg grada bratske Republike Srpske i jedan od najomiljenijih mladih političara regiona”.

“Draško nam je pokazao kako se bori za svoj rodni grad i što se mene tiče, Crna Gora će uvijek biti njegova kuća. Znam da je august mjesec odmora, ali moj tim i ja smo već sad spremni da se borimo za slobodu našeg grada. Vjerujem da ćemo u najskorijem periodu znati u kom obliku ćemo se pojaviti na izborima. Nemamo vremena za glubljenje. Bilo kako bilo: Spremni smo za pobjedu”, zaključio je Dajković.

U duhu Milorada Dodika i njegovog ovomjesečnog govora mržnje o Bošnjacima, valjda ponesen atmosferom, Stanivuković je u Podgorici iznio skandalozne kvalifikacije o Crnogorcima:

“Crnogorac kao nacija, ja mislim da je to izmišljeno…”, rekao je Stanivuković.

Stižu oštre reakcije, među onima koji su reagirali je i Predrag Bošković, bivši ministar odbrane Crne Gore i zastupnik Đukanovićevog DPS-a u Skupštini Crne Gore, koji je podijelio video s obraćanjem gradonačelnika Banje Luke.

“Projekt “srpskog sveta” u izvođenju mlađih generacija na djelu. Nijesu zapamtili projekt “velike Srbije” kako se završio jer su još bili u pelenama. Bojim se da će tu nenaučenu lekciju politički skupo platiti”, napisao je Bošković na Twitteru.

Skandalozno obraćanje Stanivukovića, koji je poznat i kao negator genocida u Srebrenici, izazvalo je i druge reakcije.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo