Utorak, 27 srpnja, 2021

Dodik se okomio na predsjedavajućeg Predsjedništva BiH: Ako je Komšiću stalno do zemlje, pozivam ga da podnese ostavku

Nemojte propustiti

– Pristojno je da Komšić, ukoliko ima imalo moralnog digniteta, i ukoliko mu je stalno do zemlje, da podnese ostavku – kazao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik obratio se danas nakon sjednice ovog državnog tijela. Kako je kazao, preglasan je na svim tačkama dnevnog reda.

– Završili smo sjednicu u Predsjedništva u kojoj sam ja preglasan na svim tačkama dnevnog reda. Pokušao sam da predložim izmjene dnevnog reda tako što sam tražio da se uvrsti tačka kojom bi se utvrđivala odgovornost predsjedavajućeg Predsjendištva BiH Komšića zato što je izmanipulisao predsjednika Evropskog suda za ljudska prava i javnosti BiH, prekršio je Ustav vezano za imenovanje novih sudija Ustavnog suda BIH. Komšić je prekršio član 5.3 i 6.1a – kazao je Dodik.

Pozvao je Komšića da podnese ostavku.

– Pristojno je da Komšić, ukoliko ima imalo moralnog digniteta, i ukoliko mu je stalno do zemlje, da podnese ostavku – kazao je Dodik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo