Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Skandalozne tvrdnje Dodikovog portparola: Sarajevo je jedini grad u regionu koje nije ušlo u 1996. godinu, već je ostalo zarobljeno u ratnim godinama

Autor:ATV

Nemojte propustiti

Radovan Kovačević ističe da se u ovom bh. entitetu mora podržati član Predsjedništva BiH Milorad Dodik makar podigao veto i na vremensku prognozu.

– Oni žive i hrane se samo na zlobi, na nesreći drugih, a prvenstveno ono što najviše priželjkuju je nesreća srpskog naroda, Republike Srpske i Srbije. Kada dođu dobre vijesti koje se odnose na Srbiju, kao što su je nedavno bilo sa Vašingtonskim sporazumom, kada vidimo da Srbija više nije neko kome se drže lekcije, već ima svoje mjesto i u Bijeloj kući i Ovalnom kabinetu sa predsjednikom SAD, to je nešto što frustrira ljude u Sarajevu, izjavio je Radovan Kovačević portparol SNSD-a.

On je konstatovao da političko Sarajevo funkcioniše na raznim prijetnjama, pa čak i ratom, a najnovija je prijetnja revizijom tužbe protiv Srbije.

– Ako vam komšija prijeti tužbom, teško da s njim možete da razvijete neke odnose osim nemogućih odnosa. U Sarajevu potpuno ignorišu to što su i poruke iz Republike Srpske i Srbije uvijek apsolutno miroljubive, da radimo, da razvijamo eќonomiju i slično, ali i na to nema odgovora. Sve njihove poruke su rigidne, radikalne i zarobljene u devedesetim godinama – rekao je Kovačević za ATV.

On je upitao kakvu poruku poslati iz Republike Srpske nakon izjave akademika Suada Kurtćehajića da se “nijedan Bošnjak ne može smiriti dok god postoji Republika Srpska”.

– Kakvu poruku mi da pošaljemo građanima, osim da se nijedan Srbin, nijedan građanin Repubilike Srpske ne može smiriti dok se Republika Srpska ne oslobodi takve BiH i dok ne bude nezavisna – istakao je Kovačević.

Govoreći o nedavno održanoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je potvrđena izjava srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika kojom je odluka Predsjedništva BiH o odobravanju Memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme veoma štetna po vitalne interese Republike Srpske, ali bez glasova opozicije, Kovačević je rekao da to pokazuje njihovu nacionalnu neodgovornost.

Kovačević je istakao da se mora podržati i član Predsjedništva BiH makar podigao veto i na vremensku prognozu.

Govoreći o saradnji Republike Srpske i Srbije, portparol SNSD-a je rekao da je teško zamisliti bilo koji bliži način saradnje između dvije dvije države od načina na koji to rade Republika Srpska i Srbija, te da u prilog tome govori i odluka o zajedničkom prazniku – Dan srpskog jedinstva.

– Čan Predsjedništva BiH Milorad Dodik je već najavio da ćemo u narednim godinama na mnogo ozbiljniji način obilježavati taj praznik i u Srpskoj i u Srbiji. Takođe, veoma je važno i da djeca u Srpskoj i Srbiji učiti po identičnom školskom programu. Odgajaćemo ljude kao da odrastaju u jednoj zemlji i to je krucijalno u razgovorima predstavnika Republike Srpske i Srbije – rekao je Kovačević.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Pitanja koja postavljaju popisivači u Hrvatskoj šokirala sve

"Triput sam prošao popisni upitnik uvjeren kako su mi neka pitanja promakla", govori Splićanin koji se brine o sinu...

Možda vas zanima i ovo