Utorak, 27 srpnja, 2021

Skandalozno gostovanje na TV Happy: Šešelj pozvao na likvidaciju Mila Đukanovića

Nemojte propustiti

– Ja upozoravam Milu Đukanovića da je svaku mjeru prevršio i da mora da bježi, ako će glavu na ramenima da sačuva- izjavio je Šešelj.

Osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj pozvao je na ubistvo i linč predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, u programu beogradske TV s nacionalnom frekvencijom, saopćila je crnogorska vladajuća Demokratska partija socijalista.

Ova stranka ocijenila je da je žalosno da organi u Srbiji, prije svih regulatorna tijela, smatraju da poziv na ubistvo spada u javno informisanje.

– Šešelj je u ponedjeljak, u Jutarnjem programu Televizije Happy, izgovorio skandalozne prijetnje upućene Đukanoviću. Govoreći o dešavanjima nakon donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, Šešelj je optužio Đukanovića da je udario na Srbiju i Rusiju, a onda nastavio sa prijetnjama – navodi se u saopćenju DPS-a.

– Ja upozoravam Milu Đukanovića da je svaku mjeru prevršio i da mora da bježi, ako će glavu na ramenima da sačuva- izjavio je Šešelj.

U DPS-u podsjećaju da je Šešelj omiljeni gost pojedinih beogradskih televizija koje, kako navode, “svoj rejting bilduju primitivizmom”.

– Žalosno je da organi u Srbiji, prije svih regulatorna tijela, u državi koja je na putu priključenja EU, smatraju da poziv na ubistvo spada u domen javnog informisanja – dodali su.

Ta partija navodi i da je historičar Čedomir Antić na istoj televiziji pozivao na linč crnogorskog ambasadora u Beogradu.

– Ako je i za rejting, televizijski ili politički – mnogo je. A za izgradnju dobrosusjedskih odnosa svakako nije – poručuju iz DPS-a.

Od 13. minute možete gledati sporni dio razgovora:

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo