Nedjelja, 19 rujna, 2021

Skandalozno: MUP Srbije već presudio, proglasio Vranja “ratnim zločincem”

Nemojte propustiti

Dok se Edin Vranj nalazi u pritvorskoj jedinici Odjeljenja za ratne zločine suda u Beogradu, na zvaničnoj stranici MUP-a Srbije objavljeno je saopćenje, bolje rečeno nacionalistički pamflet ministra Aleksandra Vulina.

Iako se još ništa ne zna o navodnoj optužnici po kojoj je Ministarstvo unutrašnjih poslova uhapsilo državljanina Bosne i Hercegovine i bivšeg visokog dužnosnika Federalne uprave policije Edina Vranja, režim Aleksandra Vučića već ga je proglasio “ratnim zločincem”.

Naime, dok se Vranj nalazi u pritvorskoj jedinici Odjeljenja za ratne zločine suda u Beogradu, na zvaničnoj stranici MUP-a Srbije objavljeno je saopćenje, bolje rečeno nacionalistički pamflet ministra Aleksandra Vulina.

Na kraju pamfleta navodi se sljedeće:

– Srbija je država, a zašto o BiH i Vlјosa Osmani kao lider nepriznate teritorije kaže da je “nefunkcionalna država”, to Komšić i Džaferović treba da odgovore i sebi i građanima BiH – odgovorio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin članovima Predsjedništva BiH Komšiću i Džaferoviću, koji su iznijeli uvrede i laži na račun Srbije nakon što je uhapšen državlјanin BiH i ratni zločinac Edin Vranj – navodi se u saoštenju MUP-a Srbije.

Podsjetimo, Vranj je u nedjelju uhapšen na graničnom prijelazu Uvac. Sumnjiči se za ratne zločine počinjene u Goraždu tokom 1993. i 1994.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kako je jedna porodica napravila čudo usred Bosne: Njihov luksuzni dizajnerski namještaj postao je svjetski hit

Posebnost Artisan proizvoda, naglašavaju naši sugovornici, u ručnom je radu. Nakon što komad drveta izađe iz strojne obrade, sve...

Možda vas zanima i ovo