Utorak, 3 kolovoza, 2021

Policija Brčko distrikta poziva na informativne razgovore građane koji su svjedočili postavljanju zastava BiH

Nemojte propustiti

Informaciju u pozivanju građana na informativni razgovor nam iz Policije Brčko distrikta nisu mogli potvrditi, jer je kraj radnog vremena i glasnogovornica “nema koga da nazove”.

Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, kako saznajemo, poziva na informativne razgovore građane koji su jučer svjedočili postavljanju zastava države BiH.

Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić navodi da je, prema njemu dostupnim informacijama, od 16 sati nekoliko građana, koji su jučer bili na Trgu mladih u Brčkom, pozvano u policiju da daju izjave i informacije o postavljaju zastava BiH povodom obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti, i 8. marta – Dana Brčko distrikta.

Ono što nam je svima zasmetalo jeste reakcija gradonačelnika Siniše Milića i to sto su njemu zasmetale državne zastave na Trgu mladih u Brčkom, kada nam je Statut jasno propisao da mi u Brčkom možemo koristiti samo i isključivo državnu zastavu. Ono što od njega svakako očekujemo je da će ispitati da li je neko zloupotrijebio i postavio entitetsku zastavu, bez drugog entiteta – kazao je Šadić.

Dodao je kako je najava gradonačelnika na jutrašnjem kolegiju da će postaviti zastave manjeg bh. entiteta “očigledno već sada najava kršenja statuta Distrikta i više zakona”.

Informaciju u pozivanju građana na informativni razgovor nam iz Policije Brčko distrikta nisu mogli potvrditi, jer je kraj radnog vremena i glasnogovornica “nema koga da nazove”.

Centralni gradski trg u Brčkom jučer je ukrašen sa oko 1.000 zastavica Bosne i Hercegovine. Zastave su postavili članovi Udruženja građana “Stećak” u saradnji sa Odjeljenjem za javnu sigurnost u Vladi Brčko distrikta BiH.

Gradonačelnik Milić izjavio je danas kako je dio grada ukrašen “neovlašteno i mimo zakona”, te da je redovna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH odgođena zbog, kako je istakao, nepostojanja uvjeta za nastavak rada prenosi Faktor.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brojne organizacije kritikovale hrvatski mehanizam za nadzor granice

Sporno je što će, prema informacijama nevladinih organizacija, mandat mehanizma biti ograničen na policijske stanice blizu granice i graničnih...

Možda vas zanima i ovo