Nedjelja, 21 travnja, 2024

Skinuta je traka inspekcije: Nastavljena nadogradnja džamije kod Neuma

Preporučeno

U naselju Rabrani u neumskoj općini podignuta je munara na džamiji, jedinoj džamiji koja se nalazi na području ove općine

Općinska inspekcija nedavno je zapečatila džamiju u Rabranima u neumskom zaleđu, zbog proširenja i nadogradnje objekta bez dozvole.

Izazvalo je to burne reakcije u javnosti i nelagodu u samom mjestu.

Nekoliko dana nakon pečaćenja skinuta je traka inspekcije, a radovi su nastavljeni.

Upravo se čita:  Upaljen alarm: Evo u kojima dijelovima BiH se očekuje snijeg, biće i obilnije kiše

Zbog skidanja trake i nastavka radova pojavile se se i prijetnje kaznenim prijavama. Trenutno se čini kako bi, zbog niza okolnosti, objekt dugo mogao biti bez potrebnih dozvola.

Podsjetimo, u naselju Rabrani u neumskoj općini podignuta je munara na džamiji, jedinoj džamiji koja se nalazi na području ove općine.

Međutim, samo dan nakon podizanja munare općinska inspekcija zapečatila je objekt. Iz Općine Neum tvrde da su na ovom objektu rađeni brojni građevinski radovi bez dozvole te da je općinska građevinska inspekcija u više navrata iste obustavljala zbog bespravne gradnje, odnosno zbog građenja mimo zakona i bez dozvole.

Upravo se čita:  Poražavajući podaci: 50 posto djece iz BiH poslije školovanja ide u inostranstvo

S druge strane iz Medžlisa islamske zajednice tvrde da godinama čekaju odgovore Općine Neum, koja, kako kažu, vrši opstrukcije u izgradnji ovoga objekta.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas