Nedjelja, 9 svibnja, 2021

Škola u Sarajevu zatvorena zbog cjelodnevnog izleta u prelijepi park “Ravne 2” u Visokom

Nemojte propustiti

Od februara do juna 2019. u park je došlo u posjetu 47 škola iz BiH.

Rijetki su prostori na Balkanu gdje direktori škola mogu mirne savjesti zaključati vrata svojih obrazovnih ustanova i povesti svu djecu, nastavnike i uposlenike znajući da će provesti dan bez brige, u prirodi, a imati i edukativan karakter.

Prelijepi ‘Arheološko turistički park Ravne 2’ u Visokom, o čijem uređenju brine neprofitna Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ je jedan takav jedinstven prostor. Potpuno siguran, bez saobraćaja, buke, opasnosti. U potpunosti je uređen i čist. Kante za smeće su gusto postavljene. Voda i toaleti nadohvat ruke. Potoci, livade, bine za koncerte, botaničke bašte, dječje igralište, rekreacijske staze, drveće na koje se penju oni spretniji. Tu su kameni krugovi, labirinti, hladnjak, Zelena kristalna piramida za opuštanje i meditaciju.

Fondacija istrajava da omogući svima besplatan ulaz u park. Također, parking i sadržaji se ne plaćaju. Želja je Fondcije da pruži zadovoljstvo posjete i uživanja u instalacijama i uređenoj prirodi što većem broju posjetilaca iz BiH i svijeta i u budućnosti.

Foto: Facebook

Šetnjom iz parka do pješačke zone stotinjk metara i slijedi ulaz u misteriozne, prahistorijske podzemne tunele Ravne u pratnji školovanih i ljubaznih vodiča Fondacije. Tu je i Aleja suvenirnica, mogu se ispred tunela kupiti i sokovi, sladoled, pura i pite, kafa i sladoled.

Od februara do juna 2019. u park je došlo u posjetu 47 škola iz BiH.

U septembru i oktobru 2019. posjete se nastavljaju. Preporuka je najmoćnije sredstvo promocije. Direktor osnovne škole ‘Hasan Kikić’, koji je doveo svojih 380 učenika te sve nastavnike i učiteljice 1. oktobra 2019., najavljuje novu posjetu za proljeće 2020. I preporuku svojim kolegama u Sarajevu i širom BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Igor Kalabuhov, ambasador Rusije u BiH: Došlo vrijeme za zatvaranje OHR-a

On je naveo da je “OHR postao kočnica na putu uzajamnog dogovaranja za BiH i da je visoki predstavnik...

Možda vas zanima i ovo