Petak, 1 ožujka, 2024

Skoro 100.000 ljudi pregledalo Elvisov video o saobraćajnom znaku koji je posvađao BiH

Preporučeno

Elvis je napomenuo da je kontaktirao i nekoliko instruktora vožnje prije same objave – te su mu svi rekli da ovakva kombinacija nema logike.

Aktivista Elvis Šabić objavio je snimak na TikToku o značenju saobraćajnih znakova u Mostaru. Osim što ga je pregledalo skoro 100.000 ljudi, mnogi od njih su i komentarisali – pa je nastala prava rasprava na ovoj društvenoj mreži.

Upravo se čita:  Stiže nam saharski pjesak, nebo iznad BiH biće zamućeno, temperature gotovo rekordne

Znakovi na koji Elvis ukazuje nalazi se na raskrsnici u Mostaru i jedan su iznad drugog pozicionirani.

“Ovaj znak označava put s prvenstvom prolaza”, rekao je Elvis te dodao da drugi znak “označava put koji nije u prednosti prolaza”.

Pojašnjava da, kombinacijom ova dva znaka, dobijete “mostarsku logiku”.

Elvis je napomenuo da je kontaktirao i nekoliko instruktora vožnje prije same objave – te su mu svi rekli da ovakva kombinacija nema logike.

Upravo se čita:  Promjene u tradiciji: Mladoženje u BiH preuzimaju prezime supruge

Iako su mu neki pratioci poručili da nije u pravu, te da se ne bi trebao ovim baviti – mnogi od njegovih pratioca smatraju kako je u pravu.

Prema njihovom mišljenju, kao i Elvisovom, treba postaviti za gornji znak obrnuti trokut ili okrenuti donji znak da bi imalo logike.

@elvis_sabic #Mostar #fyp #foryou ♬ original sound – Elvis Šabić

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas